Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΥΜΟΥΛΚΑ
Επικίνδυνη η μείωση του προσωπικού!

Σφοδρή καταγγελία στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, που στέλνει στον "Καιάδα" της ανεργίας 400 εργαζόμενους, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των πλοιοκτητών

Με αυταρχικό τρόπο και με μοναδικό σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πλοιοκτήτες, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Κατσιφάρας, συνέταξε Προεδρικό Διάταγμα και κατέθεσε προς επικύρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με το οποίο μειώνει κατά 35% τα μέλη των πληρωμάτων που υπηρετούν στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά ρυμουλκά της χώρας, καταδικάζοντας400 ναυτεργάτες στην ανεργία.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει με υπόμνημά της προς τα κόμματα και τους βουλευτές όλων των κομμάτων της περιφέρειας Πειραιά η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και τους ζητά να παρέμβουν ώστε να αποσυρθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. "Η αποσιώπηση του προβλήματος - τονίζει - και η υλοποίηση της απαράδεκτης απόφασης θα έχει συνέπειες για όλα τα λιμάνια της χώρας".

Η Ενωση επισημαίνει ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γ. Κατσιφάρα, ο ίδιος ομολόγησε μπροστά σε 12μελή αντιπροσωπεία ότι δεν έχει βασιστεί σε καμία μελέτη για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, παρά μόνο σε αίτημα των πλοιοκτητών, οι οποίοι του ζήτησαν να μειώσει τις συνθέσεις στα ρυμουλκά για να προχωρήσουν αυτοί... μελλοντικά στον εκσυγχρονισμό του στόλου τους! Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχεία που κατέθεσε η Ενωση προς τον υπουργό, για να αποδείξει ότι δεν πρέπει να μειωθεί η σύνθεση των πληρωμάτων αναφέρεται ειδικά για την κατάσταση που επικρατεί στα μηχανοστάσια των σκαφών ότι "οι ηλεκτρογεννήτριες των μηχανοστασίων είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας, που οι κινήσεις τους γίνονται με μανιβέλα και φιτίλια αναφλέξεως! Η περίπτωση "μπλακ άουτ", που γίνεται συχνά λόγω παλαιότητας, πώς θα αντιμετωπιστεί με ένα ή δύο άτομα που θα απομείνουν σύμφωνα με το ΠΔ;".

Αν σήμερα αυτά τα ρυμουλκά βρίσκονται σε κίνηση, σύμφωνα με την Ενωση, οφείλεται μόνο στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν τα πληρώματα. "Αν γίνει η παραμικρή μείωση - συνεχίζει - τότε όχι μόνο θα καταστεί αδύνατη η κίνησή τους, αλλά και άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων".

Αναφερόμενη στις μεθόδους του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας η Ενωση, σημειώνει ότι βασίζονται στη λογική του "αποφασίζω" και μάλιστα για ένα θέμα που στέλνει στον "Καιάδα" της ανεργίας 400 ανθρώπους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεργοι 400 ναυτεργάτες! (1995-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ