Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι κομμουνιστές στο πλευρό των ΕΒΕ

Ανακοίνωση του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο πλευρό των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων και των πανελλαδικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών, των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, που παίρνουν αυτές μέρες, βρίσκονται οι κομμουνιστές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με μια πολύμορφη εξόρμηση και βασικούς στόχους ένα μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο και την πλατύτερη δυνατή ενημέρωση των ΕΒΕ, οι κομμουνιστές επιχειρούν να γνωρίσουν στους επαγγελματοβιοτέχνες τις σχετικές θέσεις του ΚΚΕ και να τις θέσουν στη δοκιμασία των εμπειριών τους. "Το καθεστώς, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνταν η μικρή επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, δέχεται απανωτά πλήγματα. Αλλάζει, έτσι, ώστε να διευκολύνεται η διείσδυση και ο έλεγχος της αγοράς από τις πολυεθνικές.

Δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις καταστρέφονται κάθε χρόνο, είτε υποχρεώνονται να λειτουργούν σε συνθήκες εξάρτησης και εκμετάλλευσης από το μεγάλο κεφάλαιο.

Επιδεινώνονται ραγδαία οι συνθήκες εργασίας σας, μειώνεται το εισόδημα, μεγαλώνει το άγχος και η αβεβαιότητα για το αύριο...

Η πολιτική αυτή ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, υπαγορεύεται από το μεγάλο κεφάλαιο, υλοποιείται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υποστηρίζεται με τον έναν ή άλλον τρόπο από την ΠΟΛ.ΑΝ. και τον "ΣΥΝ", που αποδέχονται τη λογική της ελεύθερης αγοράς, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στηρίζουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ολα αυτά τα κόμματα, ενώ αναγνωρίζουν τα προβλήματά σας και προσποιούνται ότι κατανοούν την αγωνία σας, σας καλούν να εκσυγχρονιστείτε και να γίνετε ανταγωνιστικοί στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς.

Δηλαδή σας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Γιατί όλοι γνωρίζουν, ότι οι 99 στις 100 μικροεπιχειρήσεις δεν έχουν καμιά ελπίδα να γίνουν ανταγωνιστικές προς τις πολυεθνικές. Ολοι αυτοί γνωρίζουν ότι με μαθηματική ακρίβεια, στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, ένα μεγάλο μέρος των ΕΒΕ θα κλείσει (άλλωστε το λένε ανοιχτά) και ένα άλλο μέρος τους θα γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο δούλος του κεφαλαίου".

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι,

Υποστηρίξτε ενεργά τις προσπάθειες που καταβάλλουν αυτή την περίοδο οι συνδικαλιστικές σας οργανώσεις, ενάντια στη φορολογική πολιτική του κράτους, τη λιτότητα και τη συνεχή πτώση του τζίρου, τον άνισο ανταγωνισμό από το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι καιρός να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας! Να ακουστεί η φωνή σας!

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας!"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ