Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ακαρπη και χωρίς νομοσχέδιο

Ενταση στη χτεσινή συνάντηση ΕΣΗΕΑ-υπουργού Τύπου

Η πολύωρη σύσκεψη, που είχε χτες ο υπουργός Τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος, με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, δεν απέδωσε καρπούς, αφού δεν υπήρξε συμφωνία, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και όλα τα προβλήματα του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα παραμένουν άλυτα. Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός καλά κρατεί τα "μυστικά" του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, αφού και χθες ουσιαστικά δεν παρουσίασε το νομοσχέδιο.

Μέσα σε οξύ κλίμα, πραγματοποιήθηκε χτες, από τις 2.30-7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Τύπου Ευάγγελο Βενιζέλο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τύπου Νίκου Αθανασάκη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Ο υπουργός, ενώ είχε εξαγγείλει ότι θα συζητούσε χθες με την ΕΣΗΕΑ και για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, αρκέστηκε να την ενημερώσει... προφορικά και γενικόλογα, αποφεύγοντας να δώσει τη δυνατότητα στην ΠΟΕΣΥ και στην ΕΣΗΕΑ να μελετήσουν ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο και να εκφράσουν την άποψή τους. Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι, μετά την προεδρική εκλογή, το νομοσχέδιο θα δοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων και λίγο αργότερα στους φορείς. Ετσι, για άλλη μια φορά και μάλιστα λίγες μέρες πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, η Ενωση Συντακτών δεν έχει ολοκληρωτική γνώση του νομοσχεδίου, αλλά αποσπασματική και εξακολουθεί να αγνοεί βασικές του διατάξεις.

Σε αδιέξοδο, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται και το θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΕΡΤ. Και κατά τη χτεσινή συνάντηση δεν υπήρξε προσέγγιση απόψεων των δυο πλευρών, αφού δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό η πρόταση της ΕΣΗΕΑ να βελτιωθεί το 5% της αύξησης που προβλέπεται για το '94. Ο υπουργός δεσμεύτηκε - όπως πολλές φορές και στο παρελθόν - για την επαναπρόσληψη των 45 δημοσιογράφων που είχαν πάρει μετάταξη επί των ημερών του Μιλτιάδη Εβερτ. Ο υπουργός συνέδεσε την επαναπρόσληψη με το γενικότερο πρόγραμμα εξυγίανσης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα με την εθελουσία έξοδο. Υποσχέθηκε, επίσης, να καταβάλει στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, τα δεδουλευμένα που η εταιρία τους χρωστάει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε επίσης προτάσεις από την ΕΣΗΕΑ για την "ανασυγκρότηση" της ΕΡΑ, ενώ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση της κρατικής ραδιοφωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ (2012-12-22 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» των εργαζομένων στο «Κέρδος» στις ατομικές συμβάσεις (2011-11-22 00:00:00.0)
Απεργία στην ΕΡΤ (2010-10-02 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ (2005-03-04 00:00:00.0)
Ενέχει σκοπιμότητες (1995-03-03 00:00:00.0)
"Ειλημμένη απόφαση" η συρρίκνωση της ΕΡΤ (1995-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ