Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενέχει σκοπιμότητες

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την κρατική παρέμβαση στην ΕΡΑ

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), αποδέχεται με χτεσινή του ανακοίνωση την πρόταση του υπουργού Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου για άμεση συνάντησή τους. Ο Ε. Βενιζέλος, μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ για τη συρρίκνωση της κρατικής ραδιοφωνίας και την προειδοποιητική στάση εργασίας στην ΕΡΤ, είχε, με επιστολή του προς την ΠΟΕΣΥ, προτείνει συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη.

Η ΠΟΕΣΥ, στην απαντητική επιστολή της προς τον υπουργό, αφού αναφέρει πως, όπως κατ' επανάληψη έχει διακηρύξει, στηρίζει τον δημόσιο τομέα, πιστεύει στον ευρύτερο ρόλο της και στην ανάγκη να εκσυγχρονιστεί, αναφέρεται στους λόγους της αντίδρασής της αμέσως μετά τη δημόσια δήλωση του υπουργού για"ειλημμένη πολιτική απόφαση" συρρίκνωσης της ΕΡΑ. Η δήλωση, όπως υπογραμμίζει, έγινε χωρίς να προηγηθούν οι αναγκαίες συνομιλίες μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Η ΠΟΕΣΥ, "απαντά" στον υπουργό, λέγοντας ακόμα, πως οι συνδικαλιστικές αποφάσεις και η εφαρμογή τους κρίνονται και δοκιμάζονται "πρώτα απ' όλα, από τους ίδιους τους εργαζομένους και το λαό. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπισή τους, ενέχει σκοπιμότητες, οι οποίες δεν ανήκουν στο πεδίο της κριτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ