Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεία του Στρ. Κόρακα στη Λήμνο

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Λήμνο.

Την Τετάρτη 1-3-95 ο Στρ. Κόρακας είχε συνάντηση με το Σωματείο των Ψαράδων της Λήμνου. Οι εκπρόσωποι των αλιέων ενημέρωσαν το βουλευτή του ΚΚΕ για βασικά προβλήματα των ψαράδων της παράκτιας αλιείας και ιδιαίτερα όσα δημιουργεί η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία περιορίζει σημαντικά τα αλιευτικά εργαλεία των παράκτιων αλιέων (μήκος, ύψος κλπ.), ενώ ταυτόχρονα δίνει μεγαλύτερο πεδίο δράσης στα συρόμενα αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ανεμότρατες, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Στη συνέχεια ο Στρ. Κόρακας παρευρέθηκε και χαιρέτισε σε απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων της Λήμνου. Κατόπιν συναντήθηκε με το δήμαρχο Μύρινας και έδωσε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό "Λήμνος". Αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε στα χωριά Πλάκα και Παναγιά, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των κοινοτήτων, έκανε ομιλίες στα καφενεία και συζήτησε με τους κατοίκους.

Χτες το πρωί ο Στρ. Κόρακας παρευρέθηκε στη συνέλευση των αντιπροσώπων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Χαιρετίζοντας αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο και τη σημασία του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, στις επιθέσεις που αυτό δέχεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ (ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ) και στην ανάγκη να ρυθμιστούν τα χρέη και να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, με βάση ιδιαίτερα δυσμενείς παράγοντες για τις ακριτικές περιοχές (κόστος μεταφοράς κλπ.). Ο Στρ. Κόρακας διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ στην προώθηση των αιτημάτων τους και κάλεσε τους αγρότες να αναπτύξουν τον αγώνα τους, που σήμερα αποτελεί μονόδρομο.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Μύρινας και μίλησε με το προσωπικό. Ο Στρ. Κόρακας διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του ΚΚΕ στο αίτημά τους για κατοχύρωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στο Λιμενικό Σώμα και στην υπερωριακή και υπερημεριακή (πάνω από πέντε ημέρες) απασχόλησή τους.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Στρ. Κόρακα ήταν το Τελωνείο, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον εκλεγμένο έπαρχο Λήμνου και συζήτησε μαζί του τα βασικά προβλήματα του νησιού, κυρίως το θέμα εξασφάλισης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με την Αθήνα και τα προβλήματα του λιμανιού της Μύρινας, του οποίου τμήμα έχει καταστραφεί και επιβάλλεται άμεσα η αποκατάστασή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους ψαράδες της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου (2007-08-31 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές στους αλιείς (2004-11-03 00:00:00.0)
Προβλήματα στα τελωνεία του Β. Αιγαίου (1999-03-06 00:00:00.0)
Μέτρα για τα καύσιμα τώρα! (1997-02-26 00:00:00.0)
Γενική αποδοχή του ΚΚΕ (1996-09-14 00:00:00.0)
"Πνίγουν" τους ψαράδες με τα καύσιμα (1996-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ