Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες σε Εθνικό και ΚΘΒΕ
  • Την τελευταία χειμερινή πρεμιέρα του δίνει σήμερα το Εθνικό Θέατρο,στη Νέα Σκηνή με την "Ευαίσθητη ισορροπία" του Ε. Αλμπι, σε μετάφραση Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ,σκηνοθεσία Ράιας Μουζενίδου,σκηνικά - κοστούμια Σάντρας Στεφανίδου - Ράιας Μουζενίδου,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Βέρα Ζαβιτσιάνου, Χρήστος Πάρλας, Νίτα Παγώνη, Κίττυ Αρσένη, Σπύρος Κουβαρδάς, Ολγα Δαμάνη.

Η "Ευαίσθητη ισορροπία" - όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Ράια Μουζενίδου - είναι έργο "βουτηγμένο στη μαύρη ειρωνεία. Οι ήρωες σχοινοβατούν στα όρια της τρέλας. Οι δεσμοί τους με την πραγματικότητα είναι πολύ λεπτοί. Ζουν προφυλαγμένοι στο καθησυχαστικό κουκούλι τους, υπερασπίζοντας με λύσσα το περίτεχνο τίποτα της ζωής τους, που τη διατρέχουν σαν υπνοβάτες, γιατί αλλιώς θα τους ήταν αβάσταχτη. Ο Αλμπι με χιούμορ δίνει την εικόνα μιας βολεμένης ανθρωπότητας στο βαθύ ύπνο".

  • Ξεκινά αύριο τη νέα του πορεία το ΚΘΒΕ,με επανάληψη των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη,στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.Η πρεμιέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη,με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου της. Στην παράσταση αυτή θα παραβρεθεί και ο υπουργός Πολιτισμού, Θάνος Μικρούτσικος,ο οποίος την ίδια μέρα θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του ΔΣ ου ΚΘΒΕ.

Ο κύκλος της χειμερινής περιόδου θα κλείσει με δύο ακόμη παραστάσεις. Στις 17 Μάρτη ανεβαίνει το έργο του Ανδρέα Στάικου "1843",που θα παρουσιαστεί στο "Υπερώο" σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,ενώ στις 24 Μάρτη ανεβαίνει, στη σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" (πρώην Βασιλικό Θέατρο), το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Ο Ορφέας στον Αδη",σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ