Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποστολή στο Σεράγεβο

Η περσινή αποστολή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,το Φλεβάρη, στο Σεράγεβο, υπήρξε αποκαλυπτική, όχι όμως και αρκετή για ένα λαό, που βαδίζει στο τεντωμένο σχοινί του πολέμου. Ετσι, το ΣΕΗ αποφάσισε να επαναλάβει το περσινό επικίνδυνο εγχείρημα, αυτή τη φορά το καλοκαίρι.

Η πρώτη εντύπωση της αποστολής διανθίστηκε με τη συμμετοχή της στη γιορτή των πρώτων γενεθλίων του Κέντρου Κινηματογράφου των Σέρβων της Βοσνίας.Μια τελετή, που γινόταν στην κυριολεξία σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο των μουσουλμάνων και γι' αυτό ακριβώς είχε ιδιαίτερη σημασία. Αυτό, όμως, δεν τους εμπόδισε να αρχίσουν τις προετοιμασίες για μια ταινία με τίτλο "Τούνελ",με θέμα της μια αληθινή ιστορία και πρωταγωνιστή τον Σέρβο ηθοποιό από το Βελιγράδι, Ντράγκαν Μπλιέγκαβιτς.Η τέχνη φαίνεται πως ξεπερνάει τον πόλεμο.

Το ΣΕΗ, λοιπόν, το καλοκαίρι θα μεταβεί στο Σεράγεβο με σκοπό να πραγματοποιήσει εκδήλωση, με αναφορές στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης, με ελληνικό γλέντι, κάτι που ζήτησαν πέρσι οι Σερβοβόσνιοι και βέβαια, με υλικά (τρόφιμα, βιβλία κ.ά.) για να μοιραστούν στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ