Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στα τελωνεία του Β. Αιγαίου

Τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του τελωνείου στη Λήμνο, θέτουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αιγαίου οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι το προσωπικό έχει μειωθεί από οχτώ υπαλλήλους σε πέντε, ενώ το τοπικό γραφείο του Κοντιά, που έλεγχε τα πλοία στο λιμάνι Διαπόρι, έχει καταργηθεί. Επίσης, έχει ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού γραφείου Μούδρου, ενώ κρίνεται απαραίτητη και η λειτουργία τοπικού γραφείου στον Αϊ - Στράτη.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι "ο Μούδρος είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του Βορείου Αιγαίου και συχνά, λόγω κακοκαιρίας, δέχεται σκάφη από τα στενά των Δαρδανελίων. Λόγω του ανοίγματος της λιμανολεκάνης δέχεται μέρος της εμπορευματικής κίνησης. Διαθέτει πολλά αλιευτικά σκάφη, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα και τις ανάγκες του αεροδρομίου όσον αφορά τον έλεγχο των επιβατών που μετακινούνται με "τσάρτερ". Ο Μούδρος απέχει 7 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, ενώ η Μύρινα απέχει 25 χιλιόμετρα".

Οσο αφορά στον Αϊ - Στράτη, ένα από τα πλέον εγκαταλειμμένα νησιά του Β. Αιγαίου, απέχει 21 ναυτικά μίλια από τη Λήμνο, γεγονός που, σε συνδυασμό με την κακή συγκοινωνία, δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους του τελωνείου Μύρινας. Ετσι λοιπόν κρίνεται απαραίτητη - και λόγω της στρατηγικής σημασίας των ακριτικών νησιών μας - η επαναλειτουργία των τοπικών γραφείων του Μούδρου και του Κοντιά, καθώς και η λειτουργία τοπικού γραφείου στον Αϊ - Στράτη.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς σε ποιες σχετικές ενέργειες θα προβούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ