Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Εν κρυπτώ αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Υπό την προστασία αστυνομικών, ασφαλιτών και σεκιουριτάδων συνεδρίασε προχτές σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Λήδρα Μάριοτ", η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να περάσει από το "παράθυρο" αποφάσεις για την ίδρυση νέων τμημάτων στο Πάντειο. Η συνεδρίαση, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" (ΠΚΣ) Παντείου, έγινε χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αντιδρούν στην ίδρυση νέων τμημάτων και οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό τους, διώχτηκαν βιαίως από το ξενοδοχείο. Στην ανακοίνωση των ΠΚΣ επισημαίνονται τα εξής:

"Μετά από πολλούς μήνες κινητοποιήσεων ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας του Παντείου, του Συλλόγου Φοιτητών, του Συλλόγου μελών ΔΕΠ, των Διοικητικών Υπαλλήλων και των Γενικών Συνελεύσεων των τμημάτων, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ίδρυση των νέων τμημάτων, κάτω από τη σημαία του ΕΠΕΑΕΚ οι πρυτανικές αρχές ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, ώστε να περάσουν "από το παράθυρο" και με κάθε παράνομο και πραξικοπηματικό τρόπο τα νέα τμήματα.

Αποκορύφωμα, η προχτεσινή (4/3/99) συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "Λήδρα Μάριοτ", όπου εκεί τα μέλη της Συγκλήτου προσπάθησαν να συνεδριάσουν κάτω από την προστασία αστυνομικών, σεκιουριτάδων και ασφαλιτών, διώκοντας με τη βία τους φοιτητές που ήταν εκεί και διαμαρτύρονταν, προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους δε θα συνεχιστούν.

Η νέα αυτή πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Η πολιτική της κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ανατραπεί.

Οποιοι προσπαθούν να γίνουν το "μακρύ χέρι" της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, θα μας βρουν για άλλη μια φορά μπροστά τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ