Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα βρήκαν Β. Παπανδρέου - Δ. Αβραμόπουλος

Τη συνεργασία τους στην προώθηση των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών για το θεσμό, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια χτεσινής εθιμοτυπικής - όπως τη χαρακτήρισαν - συνάντησης, η υπουργός Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος. Μια συνεργασία, άλλωστε, που καθιέρωσε ο Δ. Αβραμόπουλος ως πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, την περασμένη τετραετία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η οποία είχε αποτέλεσμα τη δρομολόγηση της διαδικασίας μετατροπής των δήμων και νομαρχιών σε επιχειρήσεις και απλούς μηχανισμούς προώθησης κυβερνητικών εντολών, με τη συνδρομή μάλιστα του ίδιου του θεσμού.

Την προοπτική αυτή για το θεσμό δεν έκρυψε και η Β. Παπανδρέου, δηλώνοντας μάλιστα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετεί την εθνική οικονομία. Χαρακτηριστικά είπε πως θα λάβει μέτρα για να διευρυνθεί ο ρόλος του θεσμού, γιατί η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.

Εξερχόμενοι της συνάντησης οι Β. Παπανδρέου και Δ. Αβραμόπουλος δήλωσαν τα περί συνεργασίας για τη νέα περίοδο. Είπαν δε πως συζήτησαν γενικά για θέματα Αυτοδιοίκησης αλλά και ειδικά για την Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ