Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Αμαρτωλή ιστορία

Να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πλατείας Βάθης - Βικτώρια, από το "πνίξιμο" κυριολεκτικά της περιοχής τους από τους οίκους ανοχής, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Μήτσος Κωστόπουλος.Σχετικό αίτημα, όπως πληροφορούν οι βουλευτές με την Ερώτησή τους, διατυπώνει και η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής, ώστε να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

Παράλληλα, οι βουλευτές αναφέρονται και στο σπίτι του συνταγματολόγου Α. Σβώλου, το οποίο ο ίδιος είχε κληροδοτήσει στη διαθήκη του για να γίνει "Οίκος Φοιτητή". "Σήμερα - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - λειτουργεί ως οίκος ανοχής. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και άκρως εξευτελιστικό για το ελληνικό κράτος". Και σημειώνουν το αίτημα της Επιτροπής Κατοίκων, το εν λόγω οίκημα να μετατραπεί σε "Οίκο Φοιτητή" και Πολιτιστικό Κέντρο.

Εύλογα, λοιπόν, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς "γιατί μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκε το κληροδότημα του συνταγματολόγου Α. Σβώλου ως "Οίκος Φοιτητή" και τι μέτρα θα παρθούν ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να αξιοποιηθεί το οίκημα για το σκοπό που κληροδοτήθηκε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ