Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Προτάσεις αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου

Προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας κάνει ο Λεων. Αυδής,δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Συμπαράταξης",με δύο επιστολές του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου.

Με την πρώτη από τις επιστολές, ο Λεων. Αυδής θυμίζει ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο (1995 - 1998) είχε συγκροτηθεί και λειτουργήσει επιτροπή για την ανασύνταξη του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπως συμπληρώνει, η επιτροπή, παρόλο που ολοκλήρωσε τις συζητήσεις, δε συνήλθε ποτέ για να εγκρίνει το πόρισμα των εργασιών της. Οι λόγοι για τους οποίους δε συνήλθε η επιτροπή, είναι άγνωστοι προς τη "Συμπαράταξη".

Ο δημοτικός σύμβουλος χαρακτηρίζει αναγκαία τη σύσταση νέας επιτροπής, η οποία, έχοντας υπόψη και τα πρακτικά συνεδριάσεων της προηγούμενης, θα προχωρήσει σε προτάσεις.

Με τη δεύτερη των επιστολών, ζητά την αναγραφή της προσέλευσης και αποχώρησης του δημάρχου Αθηναίων, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Οπως τονίζει, η αναγραφή αυτή και για τον δήμαρχο - η οποία ισχύει για τους δημοτικούς συμβούλους - θα ήταν χρήσιμη για την ποιότητα των πρακτικών που κρατούνται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αθηναίων την προηγούμενη τετραετία ποτέ δεν παρακολουθούσε συνεδρίαση του ΔΣ μέχρι το τέλος των εργασιών της. Αντίθετα, αποχωρούσε μετά τη συζήτηση κάποιων θεμάτων, κάτι που δεν αναγραφόταν στα πρακτικά και μπορούσαν να το γνωρίζουν μόνο όσοι παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις. Μάλιστα, η απαξιωτική για το ΔΣ στάση του δημάρχου είχε προκαλέσει πολλές φορές τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, χωρίς αυτές να ληφθούν υπόψη από τη δημοτική αρχή.

Ο Λεων. Αυδής ζητά από τον πρόεδρο του ΔΣ να προωθήσει το ζήτημα και επισημαίνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, εφόσον δεν υπάρξει πρόοδος σε εύλογο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ