Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΝΟ
Αίτηση για εκκαθάριση κατέθεσε η ΑΤΕ

Την αντίδραση των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ προκάλεσε η απόφαση της ΑΤΕ, να καταθέσει αίτηση ειδικής εκκαθάρισης της επιχείρησης εν λειτουργία στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα 25 δισ. που χρωστά η εταιρία από χρηματοδοτήσεις, τόκους και πανωτόκια.

Αν η δικαστική απόφαση αποφανθεί υπέρ της αίτησης της ΑΤΕ, τότε ανοίγει ο δρόμος για πώληση της ΑΓΝΟ με διεθνή διαγωνισμό. Πάντως οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πράξη της Διοίκησης της ΑΤΕ, αποτελεί το τελευταίο χαρτί προκειμένου να εκβιάσει εργαζόμενους και παραγωγούς να συναινέσουν στη μετατροπή της ΑΓΝΟ σε ΑΕ.

Η Επιτροπή των εργαζομένων έχει προγραμματίσει ΓΣ την επόμενη Πέμπτη 11 του Μάρτη προκειμένου να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την πρόταση που θα υποβάλλουν στην ΑΤΕ και η οποία θα κινείται σε δύο βασικούς άξονες: αυτό της διατήρησης των συνεταιριστικών χαρακτηριστικών της επιχείρησης και δεύτερο της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταλήξουν και σε πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την αναχαίτιση της ειλημμένης απόφασης για ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ.

Στο μεταξύ η ΠΑΣΕΓΕΣ ακολουθεί άλλο δρόμο. Ετσι συνεχίζει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν περίπου δύο μήνες για τη σύσταση Πρωτοβάθμιου Συνεταιρισμού στον τομέα του Γάλακτος, με παραγωγούς που ήδη συνεργάζονται με την επιχείρηση, για να διεκδικήσει τη διαχείριση της ΑΓΝΟ. Ακόμη βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό το πού θα βρεθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την "εξαγορά" ουσιαστικά της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ