Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Με νέα ορμή στο κίνημα της νεολαίας

Με επιτυχία έγινε η Συνδιάσκεψη της ΤΟ Σπουδαστών ΤΕΙ Χαλκίδας. Συνεχίζονται οι Συνδιασκέψεις σε Αθήνα και επαρχία

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η Συνδιάσκεψη της Τομεακής Οργάνωσης Σπουδαστών ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ,στην οποία συζητήθηκε ο απολογισμός δράσης και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Κύριο στοιχείο που αναδείχτηκε από τις ομιλίες των αντιπροσώπων ήταν η αλματώδης άνοδος της Οργάνωσης, οι δυνατότητες που υπάρχουν και οι προϋποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί για να "απλωθεί" η Οργάνωση στη νεολαία και να διευρυνθεί το πεδίο δράσης της, όχι μόνο μέσα στο ΤΕΙ, αλλά όπου ζει, εργάζεται και διασκεδάζει.

Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε για τη δουλιά στους εργαζόμενους σπουδαστές και στην εργαζόμενη νεολαία, όπου τέθηκαν αισιόδοξοι στόχοι. Οι αντιπρόσωποι στάθηκαν με ιδιαίτερο προσανατολισμό μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων που δημιουργεί η αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση ΕΕ - κυβέρνησης - βιομηχάνων, που στην Εύβοια έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας με πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος και χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι κινδυνεύουν να μπουν στη λίστα των ανέργων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στην ανάγκη να μπουν ακόμα πιο δυναμικά στα μέτωπα πάλης με όλα τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης, με κύριο στόχο αυτό το διάστημα τη μάχη των σπουδαστικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Ιούνη. Η υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, η κάλυψη του πλάνου στρατολογίας για το α τρίμηνο του 1999, η οικοδόμηση νέων ΟΒ και το δυνάμωμα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας αποτελούν τους πιο βασικούς στόχους της Οργάνωσης. Στη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε νέο Τομεακό Συμβούλιο. Τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε το μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ Σ. Ντούρου και το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Α. Φραγκέας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι Τομεακές και Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις της ΚΝΕ στην Αθήνα και στην επαρχία. Οι Συνδιασκέψεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο Κυριακή είναι οι εξής:

  • Σήμερα,θα γίνει η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη στη Ροδόπη και η Συνδιάσκεψη της Σπουδάζουσας Αθήνας.
  • Αύριο,Κυριακή, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων: Φθιώτιδας,Κέρκυρας,Καρδίτσας,Αργολίδας,Πιερίας,Καβάλας και Φωκίδας,καθώς και οι Τομεακές Συνδιασκέψεις Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης,Μαθητών Λάρισας και Μεσογείων Αττικής.Επίσης, θα γίνει Συνδιάσκεψη και στη Λήμνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ