Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομόθυμη συμπαράσταση από το Αιγάλεω

Τη συμπαράστασή του στη Θεραπευτική Κοινότητα "18 Ανω" εκφράζει, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω, που εγκρίθηκε στην προχτεσινή συνεδρίασή του, μετά την εισήγηση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Αιγάλεω".

"Την ώρα που το πρόβλημα της εξάρτησης της νεολαίας από κάθε τύπου ψυχοδραστικές ουσίες παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, υπονομεύοντας τα θεμέλια ολόκληρης της κοινωνίας, το "18 Ανω", το μεγαλύτερο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΕΣΥ, έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του μετά από την επίμονη άρνηση του υπουργείου Υγείας να παρατείνει τις συμβάσεις 14 θεραπευτών της μονάδας", υπογραμμίζεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην απεξάρτηση, που χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, του οποίου η επιτυχία προϋποθέτει τη λειτουργία ενός θεραπευτικού πλαισίου με κανόνες, αξίες και μιας θεραπευτικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από λειτουργούς της ψυχικής υγείας όλων των κλάδων. "Αυτοί οι λειτουργοί μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του θεραπευτή τοξικομανών και αλκοολικών, μόνον εφόσον διαθέτουν ειδικές γνώσεις, εμπειρία, την κατάλληλη προσωπικότητα, πίστη στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του προγράμματος. Με αυτούς τους θεραπευτές, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να διακόψει τη σχέση τους με τους θεραπευόμενους του "18 ΑΝΩ"", τονίζεται στο ψήφισμα.

Και το ψήφισμα καταλήγει: "Μ' αυτήν την απόφαση, η κυβέρνηση έρχεται να υπονομεύσει την άρτια λειτουργία και έτσι την αξιοπιστία του "18 Ανω" με την πανελλαδική εμβέλεια και το αδιαμφισβήτητο κύρος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ