Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Οχι" από τον ΟΛΘ για το δημαρχείο

Στον αέρα παραμένει ακόμη το πού θα μεταστεγαστεί το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή άρνηση του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) να συναινέσει στην παραχώρηση του κτιρίου του παλιού τελωνείου του Οργανισμού. Ο δήμαρχος ελπίζει να λυθεί το θέμα την επόμενη Δευτέρα στη συνάντηση που θα έχει διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου με τον ΥΠΕΘΟ Γ. Παπαντωνίου.

Προορίζουν, λένε οι υπεύθυνοι του ΟΛΘ ΑΕ, το λιμάνι να λειτουργήσει ως οικονομικός πνεύμονας της πόλης που θα συμβάλλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων και αρνούνται να παραχωρήσουν ένα μέρος των εγκαταστάσεών του στο Δήμο, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρος ο χώρος έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Χθες, ως μια συμβολική κίνηση διεκδίκησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, πραγματοποίησε ειρηνική "πορεία" στο χώρο του λιμανιού, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου. Ο ΟΛΘ επιμένει στην απόφασή του να μην παραχωρήσει το παλιό τελωνείο, επικαλούμενος τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμανιού και σημειώνει πως η μόνιμη παρουσία δεκάδων υπηρεσιών του Δήμου και εκατοντάδων εργαζομένων στο χώρο, θα προκαλέσει συμφόρηση και θα δυσχεράνει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ