Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στιγμιότυπα καθημερινής τρέλας

Εννιά σπαρταριστικά στιγμιότυπα καθημερινής τρέλας, γραμμένα από τον Ζορζ Κουρτελίν (1898 - 1910), συντίθενται σε μια ενιαία παράσταση που ανεβαίνει το Σάββατο στο "Αμόρε" από το "Θέατρο του Νότου",σε μετάφρασηΔημήτρη Δημητριάδη,σκηνικά Γιώργου Πάτσα,κοστούμια Κλερ Μπρέισουελ και μουσική Γιώργου Κουμεντάκη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Κοτανίδης, Μαρία Τζομπανάκη, Γιάννης Κυριακίδης, Κατερίνα Πετούση, Ακύλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος και Αγγελική Δημητρακοπούλου.

Κοινό θέμα είναι οι αστικές οικογενειακές σχέσεις. "Ενας κόσμος - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Χουβαρδάς - κατοικημένος από ξέφρενους αστούς, ταλαιπωρημένους συζύγους και επικίνδυνες νοικοκυρές, παρανοϊκά μωρά και ηλίθιες υπηρέτριες, ψυχασθενείς διευθυντές και παράφρονες υπαλλήλους, οι κουνημένες αχλαδιές των σύγχρονων πόλεων, η αμαξοστοιχία του οικογενειακού μας βίου που εκτροχιάστηκε, μια κωμωδία για θεατές απογειωμένους, αγγελοκρουσμένους και αλλοπαρμένους".

  • Πρεμιέρα έχει σήμερα και ο "Διπλούς Ερως" που παρουσιάζει στο "Ιλίσια Στούντιο" την "Αγγελία Θανάτου" του Χάινερ Μίλερ σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία Νίκου Φλέσσα,σκηνοθεσία Γιώργου Κακανάκη,μουσική Κατερίνας Τζεδάκη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Κακανάκη καιΔήμου Φλέσσα και γλυπτική Δήμου Φλέσσα.Παράλληλα με την παράσταση παρουσιάζεται μια συναυλία και μια έκθεση γλυπτικής. Τους ρόλους ερμηνεύουν:Νίκος Καραγεώργος, Αριέττα Μουτούση και Μίνα Χειμώνα.Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λευκή Κολοβού, Στέλιος Μουζακίτης και Αντώνης Τσουμάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ