Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι χρωμάτων

Με μία καινούρια σειρά έργων εγκαινιάζεται αύριο στην Εθνική Πινακοθήκη έκθεση του Δημήτρη Μυταρά.Παρουσιάζονται 18 δημιουργίες του καλλιτέχνη, που καλύπτουν την περίοδο 1993 - 1994. Αποτελούν ένα σύνολο όπου κυριαρχούν γνωστές και αναγνωρίσιμες μορφές από διάφορες εποχές του ζωγράφου σε μια καινούρια συνθετική αντίληψη. Ενα σύνολο όπου οι μορφές και τα σχήματα φαίνονται να "συνομιλούν" μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, ένα σχόλιο και ένα συμπέρασμα με αφορμή τις εικόνες που κυκλοφορούν στο ατελιέ του ζωγράφου, αλλά και τις εμπειρίες του από το φανταστικό θέατρο.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα,"σπαράγματα μιας προσωπικής αρχαιολογίας, τα τελευταία έργα του Μυταρά οριοθετούν ένα σταθμό στην πορεία του. Από την κορυφή αυτής της συγκομιδής μπορεί να αγναντέψει τους καινούριους ορίζοντες της δημιουργίας του".

Μετά την Εθνική Πινακοθήκη η έκθεση θα μεταφερθεί στην Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και πιθανώς στη Στοκχόλμη. Η έκθεση πλαισιώνεται από βιντεόραμα, αφιερωμένο στη ζωγραφική του Δ. Μυταρά, ενώ τη μουσική υπόκρουση έχει συνθέσει ο γιος του, Αριστείδης Μυταράς."Η φωνή της Κασσάνδρας" είναι η πρώτη δισκογραφική δουλιά του Αρ. Μυταρά, στην οποία έχει γράψει ο ίδιος τη μουσική και έχει κάνει την ενορχήστρωση. Φλάουτο παίζει ο Δ. Φωτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ