Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ
Ενταση και ερωτηματικά

ΕΡΜΠΙΛ.-

Εκκληση για επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να τερματιστούν οι ιρακινοί βομβαρδισμοί της πόλης Κίφρι έκανε χτες η "Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν". Οι λαλίστατοι συνήθως περί του "κακού Ιράκ", όμως, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν έβγαλαν άχνα.

Μυστήριο συνιστούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο βόρειο Ιράκ. Μολονότι, προχτές επιβεβαιώθηκε ότι διεξάγονται πράγματι συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών κυβερνητικών στρατευμάτων και της "Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν", μιας από τις δυο μεγάλες κουρδικές οργανώσεις που μοιράζονται την εξουσία στο ιρακινό Κουρδιστάν, είναι άγνωστο το πώς άρχισαν, ποια η αφορμή και η ακριβής κατάσταση στην περιοχή.

Ως χτες το βράδυ, δεν υπήρχε κανένα σχόλιο, ούτε ανακοίνωση από την πλευρά των Δυτικών. Εντύπωση, όμως, προκαλούσε και η σιωπή του "Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν", της δεύτερης μεγάλης κουρδικής οργάνωσης του τόπου, που έχει εμπλακεί εδώ και λίγους μήνες σε σποραδικό και περιορισμένης έκτασης εμφύλιο πόλεμο με την "Πατριωτική Ενωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ