Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη έκρηξη σε τζαμί

ΚΑΡΑΤΣΙ.-

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο σιιτικού τεμένους στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Καράτσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις πακιστανικές αρχές ασφαλείας, η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Χουσαφινι τζαμί, που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι, μετά την έκρηξη της βόμβας, επικράτησε πανικός, καθώς άγνωστοι οπλοφόροι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον των περαστικών που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της έκρηξης.

Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της τοποθέτησης της βόμβας μέχρι αργά χτες το βράδυ και οι πακιστανικές αρχές ασφαλείας υπογράμμιζαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τη βομβιστική αυτή ενέργεια με τη δολοφονική επίθεση της Τετάρτης εναντίον των Αμερικανών διπλωματών. Πάντως, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, για την επίθεση αυτή, ευθύνεται η σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση "Σιπάχ - ε - Σαχάμπα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ