Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ
"Αθόρυβα" τα σοβαρά

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ αποτέλεσαν τα θέματα που συζήτησε η Επιτροπή Θεσμών στη χτεσινοβραδινή συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης,αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει τίποτα συγκεκριμένο.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, περιορίστηκε να δηλώσει ότι σε αυτό θα περιληφθούν διατάξεις που αφορούν το "πόθεν έσχες" των βουλευτών.

Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είναι νομοτεχνικά έτοιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Τύπου Ε. Βενιζέλος και θα δοθεί στους φορείς για διάλογο, ο οποίος όμως δεν έχει "μεγάλη διάρκεια ζωής", αφού στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προεδρίας με τη συμμετοχή πέντε υπουργών, προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός των εποχιακών υπαλλήλων κατά υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός της "πρώτης δόσης" των εποχιακών υπαλλήλων ανέρχεται στις 25.000 - 30.000. Το υπουργείο Υγείας ζητά το διορισμό 6.000 εποχιακών, το Γεωργίας 14.000, τα ΕΛΤΑ 3.100, ο ΟΤΕ 1.000 κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ