Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ηχοι και λόγια της Ελλάδας

Από τη Θράκη στην Κρήτη και από την Κύπρο στον Πόντο. Μια ανθολόγηση των καλύτερων τραγουδιών της ελληνικής δημοτικής παράδοσης θα παρουσιάσει η Γιώτα Βέη στη συναυλία που θα δώσει, με το συγκρότημά της τη Δευτέρα, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ,στον Περισσό. Στην ίδια συναυλία θα πάρει μέρος το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου "Τα Σούρμενα" του Δήμου Ελληνικού, καθώς και το κρητικό μουσικό συγκρότημα των Παντελή Δερμιτζάκη (λύρα), Βασίλη Διακομανώλη (κιθάρα), Αντώνη Ζαχαριουδάκη (λαούτο).

Ο σκοπός της συναυλίας διπλός. Να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ,αλλά και να δώσει την ευκαιρία της επαφής με ένα κομμάτι του πλούτου της παραδοσιακής μουσικής, με δημιουργίες αστείρευτης ομορφιάς. Συνοδευόμενη από μια ομάδα άξιων οργανοπαιχτών, όπως οι Μάνος Αχαλινοτόπουλος (κλαρίνο), Λάζαρος Ευθυμίου (βιολί), Κώστας Πίτσος (κιθάρα), Κώστας Παπαπροκοπίου (λαούτο) και Γιώργος Γιεβγελής (κρουστά), θα προσπαθήσει να καλύψει το δημοτικό τραγούδι σε μια διαχρονική πορεία πάνω από 10 αιώνες.

Για την εκδήλωση θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Συνολικά 1.100 προς 1.500 δραχμές η μία.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει εγκαίρως να τις προμηθευτούν από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, τα γραφεία της ΚΟΑ και της ΚΟΠ.

Οι προσκλήσεις για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ πωλούνται με ειδική τιμή, 1.000 δραχμές η μία,στα γραφεία της ΚΝΕ, Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11 (ΚΟΑ), 2ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ