Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η "Φατάχ" συνεδριάζει

ΤΥΝΙΔΑ.-

Χτες τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της "Φατάχ", της πιο μεγάλης οργάνωσης στα πλαίσια της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της συνάντησης, η οποία είχε θέμα την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων της Παλαιστινιακής Αυτόνομης Αρχής, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασαν τις εκτιμήσεις τους για το συνολικό πολιτικό απολογισμό της διακυβέρνησης των αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών από την "κυβέρνηση" του Γιάσερ Αραφάτ. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος των εργασιών ο Αμπάς Ζάκι, μέλος της διοικούσας επιτροπής της "Φατάχ", η πλειοψηφία των απόψεων που εκφράστηκαν ήταν εν γένει θετικές, ιδιαίτερα όσον αφορά τους χειρισμούς του Γιάσερ Αραφάτ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουόρεν Κρίστοφερ.

Οπως διευκρινίστηκε από τον Ζάκι, σε αυτήν την πρώτη μέρα της συνόδου δεν υπήρξαν προτάσεις για διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακουστούν τέτοιες απόψεις. Η λήψη απόφασης για το μέλλον των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ και για την άσκηση της διοικητικής διαχείρισης των παλαιστινιακών υποθέσεων από τον Αραφάτ επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της χτεσινής δεύτερης μέρας των εργασιών, η οποία επρόκειτο να αρχίσει χθες νωρίς το απόγευμα. Στη σύνοδο αυτή, παίρνουν μέρος 16 μέλη, από τους οποίους οι 6 είναι εν ενεργεία υπουργοί στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Επιπλέον, σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της "Φατάχ", η οποία, στην τελευταία συνεδρίασή της στις 22 Φλεβάρη, είχε αποφύγει να καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση όσον αφορά τη συνέχιση ή όχι των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ