Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
"Παιδαριώδης" ο Κλίντον

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

"Παιδαριώδης" χαρακτηρίστηκε από τον κρατικό ραδιοσταθμό της Τεχεράνης η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να απαγορεύσει στις πετρελαϊκές εταιρίες των ΗΠΑ να συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες με το Ιράν.

Συνεχίζοντας το σχολιασμό της αμερικανικής απόφασης, ο ιρανικός κρατικός ραδιοσταθμός διευκρίνισε ότι η απόφαση Κλίντον είναι παιδαριώδης, επειδή υπάρχουν, ήδη, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρίες οι οποίες ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις και να εκμεταλλευτούν τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της περιοχής και αυτό καθιστά εντελώς ανίσχυρο τον αμερικανικό αποκλεισμό. Μάλιστα το επίσημο Ισλαμικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο μετέδωσε, χτες, ότι η Εθνική Εταιρία Πετρελαίου του Ιράν υπέγραψε, κιόλας, συμφωνία με μεγάλη γερμανική πετρελαϊκή εταιρία, η οποία θεωρείται θυγατρική εταιρία της αμερικανικής "Κονόκο", της οποίας η συμφωνία με το Ιράν μπλοκαρίστηκε από την απαγόρευση του Κλίντον.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εφαρμογή μιας σειράς επιμέρους εμπορικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ