Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Βγαίνει το ... "δεκαχίλιαρο"

ΜΟΣΧΑ.-

Το χαρτονόμισμα των 100.000 ρουβλιών θα είναι σύντομα πραγματικότητα. Θα κυκλοφορήσει σε δυο μήνες περίπου και κανείς δε γνωρίζει πόσο σύντομα κι αυτό θα ξεπεραστεί!

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χτες η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Το νόμισμα με τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα στη Ρωσία ήταν το χαρτονόμισμα των 50.000 ρουβλιών. Αλλά οι δραματικοί ρυθμοί αύξησης του πληθωρισμού - το δολάριο έχει φτάσει στα 4.767 ρούβλια - επιβάλλουν την κοπή όλο και μεγαλύτερης αξίας νομίσματος.

Η ρωσική κυβέρνηση έδωσε την επίσημη συγκατάθεσή της στο οικονομικό πρόγραμμα που επεξεργάστηκε από κοινού με το ΔΝΤ. Η υιοθέτηση αυτού του προγράμματος αποτελούσε την προϋπόθεση για να χορηγήσει το ΔΝΤ στη Ρωσία το δάνειο ύψους 6.500.000.000 δολαρίων, μετέδωσε το Πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει "τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού χωρίς αύξηση του πληθωρισμού, σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και χαλάρωση των περιορισμών στο εξωτερικό εμπόριο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει μείωση κατά 50% του δημοσιονομικού ελλείμματος και μείωση του πληθωρισμού σε 1% το μήνα ως το τέλος του χρόνου. "Ολα αυτά θα επιτρέψουν να φτάσουμε μέσα στη χρονιά σ' ένα επίπεδο πραγματικής οικονομικής σταθερότητας", πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ