Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Σκληρές μάχες σ' όλα τα μέτωπα

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. -

Ισχυρές απώλειες έχουν ήδη υποστεί οι μουσουλμανικές κυβερνητικές δυνάμεις της Βοσνίας, μια μέρα μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση της εκεχειρίας. Οι συγκρούσεις στην Τούζλα συνεχίζονται και επεκτείνονται σταδιακά και στα υπόλοιπα μέτωπα της βόρειας και δυτικής Βοσνίας, αφού Βλάσιτς, Τράβνικ και Μπίχατς βυθίζονται στις φλόγες του πολέμου.

Η Τούζλα, επίκεντρο της αναζωπύρωσης των μαχών, έχει μετατραπεί σε κόλαση. Οι σερβικές δυνάμεις φαίνεται ότι ελέγχουν τα γύρω υψώματα και βομβαρδίζουν συνεχώς την περιοχή. Στην πόλη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, έκλεισαν τα σχολεία, ενώ εκατοντάδες τραυματίες έχουν συσσωρευτεί στο νοσοκομείο.

Οι μουσουλμανικές δυνάμεις μετακίνησαν χτες στρατεύματα προς το μέτωπο της Τούζλα, πράγμα που καθιστά σαφές ότι πρόκειται να ενισχύσουν την επίθεσή τους. Ωστόσο, η σερβική υπεροπλία, ιδιαίτερα στον τομέα του πυροβολικού, καθιστά τη σύγκρουση άνιση. Μολονότι η μάχη της Τούζλα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μουσουλμανικού στρατού, που αρκετές μέρες προετοιμαζόταν καθώς φάνηκε για αυτήν, αυτός ήταν που είχε τις μεγάλες απώλειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ