Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Στο σκοτάδι οι έρευνες για τον αυτουργό

Οχτώ, μέχρι στιγμής, οι νεκροί, 4.708 άλλοι στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 75 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

ΤΟΚΙΟ.-

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Τόκιο με το τοξικό αέριο "Σαρίν", καθώς ορισμένες αποκαλύψεις που ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας περιέπλεξαν αντί να απλουστεύσουν αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Δημοσιεύματα ιαπωνικών εφημερίδων επισήμαναν ότι, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (δηλαδή πέντε ημέρες πριν το φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Τόκιο), οι μετοχές της εταιρίας "Σιγκεμάτσου", που έχει το μονοπώλιο στην κατασκευή μασκών αερίου παρουσίασαν κατ' ανεξήγητο τρόπο άνοδο σε ποσοστό 100%! Οπως φάνηκε, ακόμη και ο εκπρόσωπος της εταιρίας που κλήθηκε να ερμηνεύσει αυτή την παράξενη εξέλιξη τα είχε χαμένα, σχολιάζοντας το παραπάνω γεγονός ως "εμφανώς αφύσικο"...

Το ίδιο 24ωρο, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί "χτένιζαν" τους σταθμούς και τις περιοχές κοντά στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Τόκιο, ενώ οι φανερά φοβισμένοι - από την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας - κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τη μετακίνησή τους στην πόλη, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιβατών του κατά 30%. Πολλοί επίσης έσπευσαν στα βιβλιοπωλεία για να προμηθευτούν το "Φονικό Αρωμα", ένα βρετανικό μυθιστόρημα που είχε γραφεί το 1991 με θέμα τη διάδοση του θανατηφόρου βακτηριδίου "άνθραξ" στους υπόγειους σιδηροδρόμους του Παρισιού και του Λονδίνου.

Εξάλλου, χτες, τα ιαπωνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις του Τόκιο κρατούν έναν άνδρα - αγνώστων στοιχείων ταυτότητας - ως ύποπτο για τη διαρροή του τοξικού αερίου "Σαρίν", που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ατόμων, τη μεταφορά 4.708 άλλων στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 75 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η εφημερίδα "Γιομιούρι Σιμπούν" γράφει ότι τουλάχιστον 30 επιβάτες είδαν τον κρατούμενο να αφήνει ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε αμαξοστοιχία στο σταθμό "Κοντενμάτσο" του μετρό, προσπαθώντας, στη συνέχεια, να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν. Οι επιβάτες κυνήγησαν τον ύποπτο στην πλατφόρμα, πριν καταρρεύσει, λίγα μέτρα πιο κάτω, δηλητηριασμένος και ο ίδιος από το τοξικό αέριο.

  • Κακόγουστη φάρσα ήταν τελικά οι "πληροφορίες" που πήραν χτες οι άνδρες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) για την ύπαρξη τοξικού αερίου "Σαρίν" στην πτήση 421 Αθήνα - Νέα Υόρκη της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", καθώς δε βρέθηκε τίποτα ύποπτο στις αποσκευές των 211 επιβατών και στο αεροσκάφος μετά από εξονυχιστικές έρευνες οκτώ ωρών!

Σύμφωνα με το FBI, άγνωστος απείλησε - άγνωστο πώς - ότι θα γίνει αυτό που έγινε και στο Τόκιο με το τοξικό αέριο "Σαρίν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ