Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προς νέο "τείχος";

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. -

Απαγορεύτηκε, χτες το πρωί, η είσοδος στο ισραηλινό έδαφος αυτοκινήτων, που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας. Αφορμή ήταν ο εντοπισμός από την ισραηλινή αστυνομία, λίγο νωρίτερα, ενός αυτοκινήτου - κινητής βόμβας, που ετοιμαζόταν να μπει στο Ισραήλ.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο τράβηξε την προσοχή των Ισραηλινών αστυνομικών στην περιοχή Τελ Σεμπά, κοντά στην πόλη Μπερσέμπα. Μετά από συμπλοκή, συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις επιβάτες του. Πηγές της ισραηλινής αστυνομίας ανακοίνωσαν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη της "Ιζεντίν αλ Κασάμ", στρατιωτικού σκέλους της "Χαμάς", και ότι ένας από τους δύο ομολόγησε ότι θα πραγματοποιούσε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Μπερσέμπα.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα ασφαλείας, ο Μοσέ Σαχάλ, Ισραηλινός υπουργός Αστυνομίας, πρότεινε τον πλήρη διαχωρισμό των Ισραηλινών από τους Παλαιστινίους. "Δίχως την ολοκληρωτική απαγόρευση εισόδου των Παλαιστινίων στο έδαφός μας, δε θα υπάρξει ποτέ ασφάλεια για τους Ισραηλινούς πολίτες", τόνισε ο Σαχάλ. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αν και καταδίκασε τη νέα απόπειρα, υπογράμμισε ότι το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Παλαιστινίων θα σημάνει την όξυνση των, ήδη, σοβαρών προβλημάτων, τόσο στο εσωτερικό των αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών, όσο και στις σχέσεις Ισραήλ - ΟΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ