Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Τώρα αρχίζει ο αγώνας

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων χτες σ' ολόκληρη τη χώρα. Σαφέστατο το μήνυμα εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών

"Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα ανατραπεί". Αυτό το σαφέστατο μήνυμα έστειλαν χτες οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι όλης της χώρας στα "βαρήκοα ώτα" της κυβέρνησης, που έχει αναλάβει ρόλο εφαρμοστή των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των ντόπιων ΜΜΕ και της εθνικής οικονομίας. Ετσι, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες έβαλαν προειδοποιητικά λουκέτο στις επιχειρήσεις τους απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, εάν η κυβέρνηση: Πρώτο, δεν αποσύρει άμεσα τα ισοπεδωτικά "αντικειμενικά κριτήρια" που έβαλαν την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι της αγανάκτησής τους, και, δεύτερο, εάν δεν ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο, βάζοντας στο "τραπέζι" τα πραγματικά προβλήματα των ΕΒΕ, που είναι προβλήματα ολόκληρης της εθνικής οικονομίας.

Συγκλονιστική ήταν πράγματι η συμμετοχή σε όλη τη χώρα. Η συμμετοχή έφτασε στις περισσότερες περιοχές το 100%, ενώ σε πολλές πόλεις κυριολεκτικά δεν μπορούσε κανείς να πιει ούτε ένα καφέ ή ν' αγοράσει τσιγάρα, καθώς κλειστά παρέμειναν ακόμα και τα περίπτερα και τα καφενεία.Οι ΕΒΕ διαδήλωσαν την αμετάκλητη απόφασή τους να μη γίνουν θύματα στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, κουβαλώντας στις πλάτες τους τα βάρη που υφίσταται η ελληνική οικονομία από τη φορολογική ασυλία, που τους παρέχει κανονικά και με το νόμο η κυβέρνηση και ξεπουλώντας τους κόπους μιας ζωής "χάριν" της εξάπλωσης και ενίσχυσης των μονοπωλίων. Από την άλλη ζητάνε να υπάρξει ένα αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο για τις ΜΜΕ, πράγμα το οποίο θα είναι πράγματι προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Να περιοριστεί η ασυδοσία των πολυεθνικών, με τρόπο που να προστατεύει τις ΜΜΕ και τους Ελληνες καταναλωτές.

Τα μηνύματα απ' όλη τη χώρα είναι αγωνιστικά.Οι ΕΒΕ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου δικαιωθούν τα αιτήματά τους και η κυβέρνηση δείξει ότι έχει τα "κότσια" να ξεκινήσει διάλογο επί της ουσίας, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα εισοδήματα και τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν κανονικά και με το νόμο εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι στο όνομα των "αναπτυξιακών κινήτρων", για μια ανάπτυξη που ποτέ δεν είδε ο τόπος από αυτούς.

Την ερχόμενη Κυριακή 2 Απρίλη η πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) - ΜΜΕ θα συνεδριάσει για να καθορίσει τη μορφή των παραπέρα κινητοποιήσεων ανάλογα και με τη στάση της κυβέρνησης. Το μήνυμα, για όσους ελπίζουν ότι ο αγώνας τους τελείωσε χτες, είναι σαφές: οι ΕΒΕ τώρα ξεκινούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ