Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

"Τσουχτερή" αύξηση κατά 1,50 δραχμή το λίτρο εμφανίζουν από σήμερα οι χονδρικές τιμές πώλησης (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) των βενζινών και του ντίζελ έναντι των τιμών της προηγούμενης βδομάδας, γεγονός που θα εμφανιστεί και στις αντίστοιχες τιμές καταναλωτή. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠ, η παραπάνω αύξηση οφείλεται στην αύξηση των διεθνών τιμών, καθώς και στην άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής κατά 1,70 δραχμές ανά δολάριο.

Επίσης στη χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠ γίνεται αναφορά στην εικόνα που παρουσίασαν οι τιμές των καυσίμων κατά το πρώτο τρίμηνο του 1995. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Οι τιμές των βενζινών παραμένουν στα ίδια επίπεδα της αρχής του χρόνου και καθ' όλο το 3μηνο είχαν πολύ μικρές διακυμάνσεις.
  • Οι τιμές του ντίζελ ακολούθησαν πτωτική πορεία και σήμερα βρίσκονται 2,5 δραχμές κάτω από τις τιμές της αρχής του χρόνου.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα μέσα επίπεδα των τιμών στη βενζίνη κατά το πρώτο τρίμηνο του '95 είναι κατά 3 δραχμές περίπου χαμηλότερα από τα μέσα επίπεδα τιμών του 1994.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ