Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Το "Εξπρές του μεσονυχτίου" ηχεί ξανά...

ΑΓΚΥΡΑ.-

Δεν αποκλείεται η περσινή τραγωδία στις τουρκικές φυλακές, με τους 13 νεκρούς, να επαναληφθεί: χτες το πρακτορείο "Ανατολή" μετέδωσε ότι πέντε από τους 21 κρατουμένους που έχουν κηρύξει απεργία πείνας εδώ και ένα μήνα στις φυλακές του Ελαζίγ της Ανατολικής Τουρκίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δραματική επιδείνωση της υγείας τους.

Οι απεργοί, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, καθώς και της ποιότητας των νοσηλευτικών υπηρεσιών στις φυλακές.

Απόπειρα κατά Γιλμάζ

Οπως μετέδωσε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ δημοσιοποίησε ότι οι αρχές απέτρεψαν την τελευταία στιγμή βομβιστική απόπειρα κατά της ζωής του που επρόκειτο να εκδηλωθεί την Κυριακή, ένα 24ωρο μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που έχει επισύρει την οργή των ισλαμιστών.

Την ευθύνη για την απόπειρα κατά της ζωής του Τούρκου πρωθυπουργού δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση. Πάντως πολιτικοί παρατηρητές συνέδεαν την απόπειρα με "εξτρεμιστές" ισλαμιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ