Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ερευνες για τον υποσιτισμό στη ΛΔ Κορέας

ΓΕΝΕΥΗ.-

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (ΠΠΤ) του ΟΗΕ ανακοίνωσε χτες ότι θα αρχίσει να ελέγχει το ύψος και το βάρος περίπου 4.000 παιδιών στη Λαοκρατική Δημοκρατία Κορέας προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των συνεπειών του υποσιτισμού στη δοκιμαζόμενη από την ξηρασία χώρα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι η κατάσταση των παιδιών επιδεινώθηκε ύστερα από το κύμα καύσωνα που έπληξε τους τελευταίους μήνες τη χώρα και είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί το 70% της συγκομιδής αραβοσίτου.

Η ΛΔ Κορέας, που δοκιμάστηκε και από μεγάλες πλημμύρες για δύο χρόνια, βρέθηκε στα πρόθυρα λιμού και συμφώνησε πρόσφατα να επιτρέψει στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων να αρχίσει έρευνες σε ολόκληρη τη χώρα για να εκτιμηθούν οι συνέπειες της κακής διατροφής. Οι έρευνες αυτές, που θα διενεργηθούν από τέσσερις τετραμελείς ομάδες, αναμένεται να αρχίσουν εντός της βδομάδας σε 19 βορειοκορεατικές περιοχές και να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.

Οπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ΠΠΤ, "ο στόχος των ερευνών αυτών θα είναι τα παιδιά, επειδή είναι η πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και διότι η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ