Κυριακή 2 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα τους καθυποτάξουν

Ενα άθλιο δικομματικό παιχνίδι, με τη συμμετοχή όχι μόνο των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των δορυφόρων τους, της Πολιτικής Ανοιξης και του "ΣΥΝ", παίζεται στις πλάτες των αγωνιζόμενων αγροτών. Κοινός παρονομαστής της παρέμβασης του πολύχρωμου δικομματισμού είναι η δημιουργία σύγχυσης, η χειραγώγηση και τελικά η "εκτόνωση", ο εκφυλισμός και η ήττα του αγώνα των αγροτών.

Προσέξτε την επικίνδυνη τακτική τους:

Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στις θέσεις της και αποφασισμένη, ενώ ταυτόχρονα έχει αποδυθεί σε μία ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης, εκβιασμού και προκλήσεων κατά των αγροτών.

Από την άλλη, "εν χορώ", ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη και "ΣΥΝ", αποφεύγοντας συστηματικά να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τους πιέζουν να κάνουν "διάλογο" με την "ανυποχώρητη" κυβέρνηση, και εμμέσως να σταματήσουν τον αγώνα τους... Μάλιστα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Σ. Χατζηγάκης, η Ντ. Μπακογιάννη και άλλοι, προχωρούν ακόμα περισσότερο και καλούν τους ευρισκόμενους μπροστά σε ξεκλήρισμα αγρότες να δείξουν "περίσκεψη" και προσοχή (!).

Ας μη ματαιοπονούν. Οι αγρότες, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα ξεκίνησαν τους αγώνες τους χωρίς να τους ρωτήσουν - άλλωστε έχουν νιώσει στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική τους - και θα συνεχίσουν κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ