Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αξιος ο μισθός του!

Ο γνωστός "ευρωευαγγελιστής" του "ΣΥΝ" Δ. Χατζησωκράτης ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη... θέση τους και να πει με το όνομά τους όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών κοινωνικών υποθέσεων της ΕΕ και τα όσα ντρέπεται να ανακοινώσει ευθέως ακόμα και ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με γραπτή ενημέρωση του κυρίου αυτού προς την ΕΕ της ΓΣΕΕ, η σύνοδος αυτή ήταν "ιδιαίτερα αναβαθμισμένη". Αλλά αυτό - όπως παρατηρεί με φανερό εκνευρισμό - δεν έγινε αντιληπτό στη χώρα μας. Και μπαίνει στο "ψητό": Ενα χρόνο - λέει - μετά τη "λευκή βίβλο", "προσδιορίστηκαν, ως κεντρικός πολιτικοοικονομικός στόχος για τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (σ.σ. δικά του τα κεφαλαία) συγκεκριμένα μέτρα και κατευθύνσεις". Και εξηγεί τους στόχους σε ό,τι αφορά την "αύξηση της έντασης της απασχόλησης", η οποία θα προκύψει "... κυρίως μέσα από την ελαστικότερη οργάνωση του χρόνου εργασίας, τη μισθολογική πολιτική με συλλογικές συμβάσεις κάτω από το επίπεδο της παραγωγικότητας, τη μείωση του παραμισθολογικού (!) κόστους για την πρόσληψη ιδίως μη ειδικευμένων εργαζόμενων..." κλπ.

***

Συνεχίζει δε απτόητος, χωρίς να κωλώνει να αποκαλύψει τον υποκριτικό χαρακτήρα όσων που και το κόμμα του υποστηρίζει, περί "μη υποχρεωτικότητας" στην εφαρμογή των μαύρων μέτρων της "λευκής βίβλου", αλλά και τον πραγματικό χαρακτήρα της... μελέτης που έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα η επιτροπή των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για την... απασχόληση: "Το Συμβούλιο του ΕΣΣΕΝ έχει καλέσει τα κράτη - μέλη να εφαρμόσουν τις συστάσεις αυτές στις κατ' ιδίαν πολιτικές τους στο πλαίσιο πολυετούς προγράμματος. Εξ ου και η δέσμη προτάσεων για την ανεργία που το ΥΠΕΘΟ και το υπουργείο Εργασίας παρουσίασαν ως πόρισμα της Επιτροπής τους για συζήτηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Τόσο το Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας μαζί με το ΕΚΟΦΙΝ, όσο και η Επιτροπή επιφορτίστηκαν να παρακολουθήσουν με προσοχή την εξέλιξη της απασχόλησης, να επανεξετάσουν τις αντίστοιχες πολιτικές των κρατών - μελών και να υποβάλουν μαζί για όλα αυτά, για πρώτη φορά, Εκθεση τον Δεκέμβριο του 1995...".

***

Εμείς τι να πούμε; Μπορεί το εν λόγω στέλεχος του "ΣΥΝ" να απέβαλε μαζί με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και το τελευταίο "φύλλο συκής", αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι αναδεικνύεται σ' έναν από τους πιο συνεπείς υπαλλήλους της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στη χώρα μας. Γι' αυτό εξάλλου η κυβέρνηση και η ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ τον τίμησαν δεόντως, διορίζοντάς τον αντιπρόεδρο της ΟΚΕ. Αξιος ο μισθός του!

Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ