Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηταν και εργάτες εκεί!

Εργαζόμενοι από σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά διέσχισαν 350 χιλιόμετρα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες στο Κιλελέρ, το περασμένο Σάββατο

Ηταν και εργάτες εκεί, στο Κιλελέρ, το περασμένο Σάββατο. Εργάτες από τον Πειραιά και την Αθήνα, που βρέθηκαν δίπλα στους αγρότες για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Εργάτες από τη Συντονιστική Επιτροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, οι οικοδόμοι, οι λιθογράφοι, οι εργαζόμενοι στον κλάδο ένδυσης, οι συνταξιούχοι και άλλοι, όλοι αυτοί που τους τελευταίους μήνες ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους. Ηταν εργάτες από σωματεία του Πειραιά, ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες και οικοδόμοι.Αν και η εκδήλωση είχε τελειώσει όταν έφτασαν στο Κιλελέρ (λόγω του άσχημου καιρού η εκδήλωση άρχισε νωρίς), αυτό δεν εμπόδισε τους εργαζόμενους να καταθέσουν το στεφάνι τους στο μνημείο, τιμώντας τους νεκρούς εκείνου του ξεσηκωμού και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές αγρότες του σήμερα.

Λίγα λόγια για την επέτειο, αλλά και για την αγωνιστική συσπείρωση που απαιτείται σήμερα από εργάτες και αγρότες, είπαν ο Π. Σοφός,γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η Χρ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδου Ενδυσης, ενώ δέχτηκαν τις θερμές ευχαριστίες του Γ. Πατάκη,ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: "Κάνατε 350 χιλιόμετρα για να μας συμπαρασταθείτε. Σας λέμε πως οι αγρότες, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι που πλήττονται από αυτή την πολιτική μπορούν και να την ανατρέψουν, με πιο δυνατούς, πιο μαχητικούς και ενωτικούς αγώνες. Σας ευχαριστούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ