Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "εδώλιο" γιατί απήργησαν!

Δικάζονται την Πέμπτη εφτά εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας. Αλληλεγγύη και κινητοποιήσεις συμπαράστασης

ΠΡΕΒΕΖΑ (ανταπόκριση).-

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης προς τους επτά εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας, που δικάζονται την Πέμπτη 6 Απρίλη, γιατί τον Απρίλη του '92 - ως μέλη μάλιστα τότε του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων - συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Μετά την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία η προσαγωγή των 7 σε δίκη είναι έξω από κάθε δεοντολογία, ανακοινώσεις συμπαράστασης ήδη εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, ενώ συνεχίζουν να φτάνουν καινούρια μηνύματα.

Να σημειωθεί ότι για τη μέρα της δίκης το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας έχει εξαγγείλει δίωρη στάση εργασίας (10 με 12 το πρωί), ενώ στο πλευρό των εργαζομένων θα είναι και εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πρέβεζας, την ίδια μέρα πραγματοποιούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη των συνδικαλιστών, 24ωρη απεργία. Το δε απόγευμα της Τετάρτης (παραμονή της δίκης) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: Συνδικαλιστικά δικαιώματα και εργαζόμενοι.

Η ΝΕ του ΚΚΕ

- - - - - - - - - - - - - -

Τη συμπαράστασή της προς τους 7 συνδικαλιστές εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων ή την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών" και επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαία η περίοδος που δικάζονται."Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αγροτών. Θέλουν με τους εισαγγελείς ή τα δικαστήρια να εκφοβίσουν, όλους αυτούς που αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας και της ανεργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ