Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Βελτιωμένο" ξεπούλημα της "Πειραϊκής - Πατραϊκής"

Ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία υποβολής προσφορών για την εξαγορά της Π-Π από "επενδυτές", που υπόσχονται να δώσουν κάτι παραπάνω...

Εναντι "πινακίου φακής" επιχειρούν ξανά να παραλάβουν οι επίδοξοι "επενδυτές" τον κολοσσό της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας της χώρας μας την "Πειραϊκή - Πατραϊκή"!Χτες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών στον περιορισμένο διαγωνισμό για την εξαγορά των μονάδων της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" που έχουν απομείνει στον ΟΑΕ.

Οπως είναι γνωστό, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Π. Ζερίτης,ιδιοκτήτης της ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ,όταν αποκαλύφθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει ολόκληρο τον όμιλο της Π - Π στην πολυεθνική OLAYAN,αποφασίστηκε από το υπουργείο Βιομηχανίας και τον ΟΑΕ να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν νέες βελτιωμένες προσφορές για την εξαγορά της εταιρίας. Μετά τη χτεσινή ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας υποβολής νέων βελτιωμένων προσφορών, αναμένεται στη συνέχεια να κληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕ να ανακηρύξει τον πλειοδότη.

Αν και δεν υπήρξαν χθες επίσημες ανακοινώσεις για τις προσφορές που υποβλήθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν οι εξής προφορές:

  • Η εταιρία "Κλωστοϋφαντουργία Ευρυτανίας ΑΕΒΕ" που ανήκει στους ιδιοκτήτες της μονάδας της Π - Π στο Καρπενήσι Στράτο - Κατσάμπα, που ενδιαφέρεται για ολόκληρο τον όμιλο της Π - Π. Η εν λόγω εταιρία προσφέρει 6,8 δισ. δρχ. και αναλυτικότερα προκαταβολή ύψους 600 εκατ. δρχ. και το υπόλοιπο σε 7 έντοκες δόσεις (18 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου). Επίσης, η προσφορά προβλέπει επενδύσεις ύψους 6 δισ. δρχ., καθώς και την πρόσληψη 1.150 ατόμων εντός 12 μηνών, από τους οποίους οι 900 θα προσληφθούν για το εργοστάσιο της Πάτρας.
  • Η εταιρία "Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ" του επιχειρηματία Σακαλίδη, η οποία ενδιαφέρεται για τα αποθέματα του εργοστασίου της Πάτρας, προσφέρει 1,2 δισ. δρχ. (προκαταβολή 220 εκατ. δρχ. και 800 εκατ. δρχ. σε έντοκες δόσεις μετά από ένα χρόνο). Επίσης, προσφέρει 150 εκατ. δρχ. για τα εμπορικά σήματα.
  • Ο επιχειρηματίας Π. Ζερίτης ιδιοκτήτης της "Χαρτοποιίας Θράκης ΑΕ", που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το αποθηκευτικό συγκρότημα του ομίλου της Βαρυμπόμπης, προσφέρει 1,7 δισ. δρχ. (έναντι 1,5 δισ. δρχ. που ήταν η προηγούμενη προσφορά). Η προσφορά προβλέπει προκαταβολή ύψους 360 εκατ. δρχ. και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε ισόποσες ετήσιες δόσεις σε διάστημα 5 χρόνων.
  • Ο επιχειρηματίας Π. Σαμαράς ιδιοκτήτης της "Ανώνυμης Εμπορικής Λατομειακής Εταιρίας" για αγροτεμάχιο στην Πάτρα, προσφέρει 160 εκατ. δρχ. (40 εκατ. δρχ. προκαταβολή συν 4 εξαμηνιαίες δόσεις) ή 120 εκατ. δρχ. μετρητά.
  • Ο επιχειρηματίας Κύρκος προσφέρει 230 εκατ. δρχ. μετρητά για αγροτεμάχια και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο (έναντι 180 που πρόσφερε πριν).
  • Ο επιχειρηματίας Ιγνατιάδης που ενδιαφέρεται για την εξαγορά ακινήτων και αγροτεμαχίων στην Εύβοια προσφέρει 40 εκατ. δρχ. (20 εκατ. δρχ. προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε δόσεις) έναντι 30 εκατ. δρχ. που πρόσφερε πριν.
  • Η ΕΤΕ προσφέρει για ακίνητο στα Καμίνια ποσό ύψους 60 εκατ. δρχ. έναντι 50 εκατ. δρχ. που πρόσφερε πριν.
  • Η εταιρία "Κούτλα" για τη μονάδα στη Χαλκίδα προσφέρει 330 εκατ. δρχ.
  • Η "Αναπτυξιακή Αχαφιας ΑΕ" που ίδρυσε ο Δήμος Πάτρας, για το σύνολο του ομίλου της Π - Π προσφέρει 100 εκατ. δρχ. (50 εκατ. δρχ. για το εργοστάσιο Πάτρας, 30 εκατ. δρχ. για τη μητρική Holding και 20 εκατ. δρχ. για τη μονάδα Χαλκίδας).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ