Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο

Η "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα" ΕΠΟ - μέσω της Επιτροπής Διαιτησίας - τιμώρησε, με αποκλεισμό 15 μερών, τον κορυφαίο Ελληνα διαιτητή, Βασίλη Νικάκη, επειδή τόλμησε να δηλώσει ότι είναι κομμουνιστής!

Η ενέργεια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν έχει να κάνει μόνον με την αντιδραστική αθλητική νομοθεσία, που δίνει τη δυνατότητα στους"εθνικόφρονες" - "νονούς", του ελληνικού ποδοσφαίρου να ζητούν - εν έτει 1995 - "πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων" από Ελληνες διαιτητές.

Κυρίως, αποβλέπει στον παραμερισμό ενός διαιτητή που τυγχάνει γενικής αναγνώρισης από τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό για τις ικανότητές του και, πρωτίστως, για το ακέραιο του χαρακτήρα του. Η ΕΠΟ θέλει διαιτητές με ευάλωτη συνείδηση, με "απλωμένα χέρια" για να υποβοηθούνται οι επιδιώξεις των "μεγαλοπαραγόντων" και να εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου. Ετσι παγιώνεται η"σαπίλα", μέσα στην οποία έχουν μάθει να δραστηριοποιούνται οι "ποδοσφαιροπατέρες" της ΕΠΟ. Βεβαίως, η ευθύνη για τέτοιες σκοταδιστικές ενέργειες, δε βαρύνει μόνον την αμαρτωλή ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της πολιτικής αθλητικής ηγεσίας και της ίδιας της κυβέρνησης. Και βεβαίως τα λόγια καταδίκης του υφυπουργού δε φτάνουν, αν δε συνοδευτούν με άμεσα και δραστικά μέτρα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ