Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο "σφυρί"

Στο βωμό των αποκρατικοποιήσεων, και η ΕΚΟ. Αλλη μια κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία, εκτός από τα κέρδη των 12,2 δισ. δραχμών που είχε πέρσι, πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο και μερικά δισεκατομμύρια φόρους, βγαίνει "στο σφυρί".

Δε γνωρίζουμε αυτή τη φορά ποιο είναι το "επιχείρημα" της κυβέρνησης. Το κόστος λειτουργίας και η σχετική επιβάρυνση του κρατικού κορβανά; Δεν ισχύει. Η αναποτελεσματικότητα των κρατικών επιχειρήσεων; Δεν ευσταθεί.

Πάντως, ό,τι και να λανσάρουν επίσημα, ένα είναι σίγουρο: Η διαδικασία ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας έχει αναδειχτεί σε αυτοσκοπό και μέσο υλοποίησης των γενικότερων στόχων και επιδιώξεων της πολιτικής, που χαράσσεται στις Βρυξέλλες και αποβλέπει στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων της Ευρώπης, σε ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου. Κι αυτοί, - οι σημερινοί άνθρωποι του Α. Παπανδρέου, οι χτεσινοί της ΝΔ, αλλά και οι συνοδοιπόροι τους - σαν γνήσιοι υπάλληλοι και υποτελείς του κέντρου, εκτελούν. Προσφέροντας - από τη μεριά τους - τη "φαντασία" και την "πολυχρωμία" στα κόλπα και τις μεθοδεύσεις που μετέρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ