Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
OIKOΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο Σπάτων

Τελικά η πάσα δόθηκε την προηγούμενη βδομάδα κι ο χορός άρχισε. Το χεράκι τους έβαλαν φυσικά οι Γερμανοί που θα πάρουν το έργο, ενώ οι Γάλλοι έκαναν πάσο (πρέπει να συνηθίζουμε τη χαρτοπαιχτική ορολογία λόγω των καζίνο που θα κατακλύσουν προσεχώς τη χώρα μας), αφού τους υποσχέθηκαν τα έργα στο Ρίο. Ετσι τα χρήματα από το Πακέτο Ντελόρ θα έρθουν για να επιστρέψουν πάλι στους φυσικούς τους αποδέκτες που δεν είναι άλλοι από τις πολυεθνικές της Γερμανίας και της Γαλλίας. Βέβαια κάτι θα πάρουν και οι "δικοί μας" εργολάβοι, αλλά το μεδούλι άλλοι θα το γευτούν. Οσο για το περιβάλλον ποιος νοιάζεται. Αυτό είναι ζήτημα για τους μελλοντολόγους. Οι δικοί μας σοσιαλιστές θέλουν έργα. Να κινείται το χρήμα... Πέραν αυτού τίποτα. Τα προγράμματά τους και πάλι, προεκλογικά, θα μας κατακλύσουν με την "τιτάνια" αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται. Τώρα κατά πόσο είναι ανάπτυξη, ή ποιον τελικά ωφελεί είναι μια ιστορία που είναι ακατάλληλη για τους... ιθαγενείς.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Η Βάλια - Κάλντα ξανά στο στόχαστρο

Εκεί που είπαν να ησυχάσουν αυτοί που έδωσαν τη μάχη της σωτηρίας της περιοχής (Αντικυνηγετική Πρωτοβουλία, Συντονιστική Επιτροπή κ. ά.) πάλι από τη ΔΕΗ και διάφορα οικονομικά συμφέροντα των Ιωαννίνων ανακινείται το θέμα όπως καταγγέλλει η σύνταξη του περιοδικού Φύση και Οικολογία. Νέοι αγώνες αρχίζουν.

Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Μπορεί η πλειοψηφία των ΜΜΕ να έθαψε το 12ο συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρήνη, όμως η συμμετοχή αυτών που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο, κι αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σε καθεστώς πολεμικών συγκρούσεων, αναταραχών και διενέξεων, ήταν απρόσμενη. Ισως αυτό δικαιολογεί και τη σιωπή που επιβλήθηκε. Δυο εισηγήσεις για το περιβάλλον είχαμε τη δεύτερη μέρα από δυο σημαντικούς στο χώρο τους επιστήμονες. Τον Θ. Γεράνιο και τον Α. Θεοφίλου. Θέμα που διαπραγματεύτηκαν; Οι εξοπλισμοί - τα πυρηνικά και το περιβάλλον, που είχε ως επίκεντρο τον αντιδραστήρα Krsko της Σλοβενίας και τον ετοιμαζόμενο στην Τουρκία.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Τα οικολογικά προβλήματα της Μαγνησίας και η δράση της Εταιρείας Περιβάλλοντος.

Για τα οικολογικά προβλήματα της Μαγνησίας είχαμε γράψει αναλυτικά πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Με τη συγκεκριμένη έκδοση γινόμαστε γνώστες των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού και τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας. Και τα προβλήματα είναι πολλά. Δεξαμενές στον Παγασητικό, ιχθυοτροφεία, βιομηχανικά απόβλητα, τοξικά, υδροδότηση, ατμοσφαιρική ρύπανση. Ακόμα το θαλάσσιο πάρκο στην Αλόννησο, οι πυρκαγιές στο Πήλιο, η παράνομη κοπή δέντρων, τα μπαζώματα των ρεμάτων κ.ά. Ακόμα μια καλή δουλιά από οργάνωση της επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ