Πέμπτη 20 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Υπόδειγμα... "κοινωνικού διαλόγου"

Με τον εκβιασμό "δουλιά ή σωματείο", ο πρωτεργάτης των ...ιδεών του "κοινωνικού εταιρισμού", Στ. Αργυρός, πιέζει τους εργάτες να διαγραφούν από το σωματείο! Καταγγελία της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ

"Σωματείο ή δουλιά"!Ετσι, θέτει το ζήτημα στους εργαζόμενους των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Στ. Αργυρός,ευρωβουλευτής της ΝΔ, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και ένας εκ των εμπνευστών του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου"!

"Το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ,στα Κλωστοϋφαντήρια Φιλιατών επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζόμενων. Η εργοδοσία, μην μπορώντας να κάμψει την ενότητα και την αγωνιστικότητα των εργατών, τους πιέζει να διαγραφούν από το σωματείο τους με την απειλή της απόλυσης. Αξιοποιώντας τους "δικούς της" ανθρώπους από το διοικητικό προσωπικό, πιάνει ένανέναν τους εργάτες και τους βάζει το δίλημμα: σωματείο ή δουλιά! Ετσι γίνεται ο διάλογος των "κοινωνικών εταίρων", κατά τον κ. Αργυρό... ".

Συνεχίζοντας η ΝΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που ο Αργυρός πήρε χάρισμα από τον ΟΑΕ το εργοστάσιο (ανήκε στον όμιλο της Π - Π), περιέβαλε τους εργάτες με τόση "στοργή", ώστε να μειώσει τους μισθούς τους κατά 30%! Και ενώ οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και την προσφυγή τους στα δικαστήρια έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα, ακόμα δεν έχουν πάρει αυτά που δικαιούνται!"Αφού, λοιπόν, οι εργάτες αντιστέκονται - τονίζει η ΝΕ του ΚΚΕ - ο κ. Αργυρός προσπαθεί να αποδυναμώσει το σωματείο, να τους διασπάσει, για να μπορέσει πιο εύκολα να περάσει τα όποια σχέδια έχει για το εργοστάσιο των Φιλιατών. Τότε θα είναι ίσως πιο εύκολο να προωθηθεί η "κοινωνική ειρήνη" και ο "κοινωνικός διάλογος". Τα σχέδια όμως του βιομήχανου έχουν να κάνουν μόνο με την εξασφάλιση του μεγίστου κέρδους για τον ίδιο και όχι με την ανάπτυξη του εργοστασίου σε όφελος της περιοχής. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μέχρι τώρα πείρα, καθώς και το κλείσιμο των Κλωστηρίων Αττικής.Το ερώτημα όμως είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Γιατί επιτρέπει στον Αργυρό να παρανομεί; ".

Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διγλωσσία παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, όπως του υπουργού Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου, ο οποίος τώρα κωφεύει ενώ προεκλογικά χαρακτήριζε παράνομη την πώληση του εργοστασίου και είχε υποσχεθεί ότι όταν το ΠΑΣΟΚ θα 'ρθει στην κυβέρνηση θα ανοίξει το φάκελο πώλησης. Καταδικάζει, επίσης την αυταρχική συμπεριφορά της εργοδοσίας και καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζόμενων στο εργοστάσιο για να μην περάσει η τρομοκρατία, να επεκταθεί και να εκσυγχρονισθεί το εργοστάσιο, να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη γίνει καμιά απόλυση (2005-09-16 00:00:00.0)
Ωρα για συμπεράσματα (2005-09-08 00:00:00.0)
Εκβιάζει και απολύει ο Σ. Αργυρός (2003-07-10 00:00:00.0)
Διακόσιους σε διαθεσιμότητα έβγαλε ο Αργυρός (2003-01-30 00:00:00.0)
«Πέταξαν» 200 εργαζόμενους στο δρόμο! (2003-01-21 00:00:00.0)
Οι εργάτες του Σκαραμαγκά έξω από τη Βουλή διαδηλώνουν κατά του (1996-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ