Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»
«Πέταξαν» 200 εργαζόμενους στο δρόμο!

«Στο δρόμο πετάει» η διεύθυνση του εργοστασίου «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» τους εργαζόμενους, επικαλούμενη ζημία του εργοστασίου! Την Κυριακή 19/1/2003 στις 11 π.μ. η διεύθυνση των Κλωστηρίων ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι τους απολύει για ένα μήνα, ενώ είπε πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αποφασίσει για την τύχη του εργοστασίου.

Το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Ν. Πρέβεζας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στα Κλωστήρια, γιατί το κλείσιμό τους αφορά όλη την κοινωνία του νομού και σημειώνει σχετικά ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη δουλιά, για να μην περάσουν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι υπόθεση όλων. Το Συντονιστικό καλεί όλους τους εργαζόμενους την Παρασκευή 24/1/2003 στις 6 μ.μ. στη μεγάλη διαδήλωση στο Ναύπλιο(Τα λεωφορεία ξεκινάνε από την Πρέβεζα στις 10 π.μ. και έχουν αφετηρία το Φόρο).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό σημειώνεται: «Ο Αργυρός επικαλείται οικονομικά προβλήματα στο εργοστάσιο εξαιτίας ζημίας της επιχείρησης, γεγονός που δε συμβαδίζει με το ότι υπάρχει παραγωγή, πωλούνται τα προϊόντα, ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς πείνας, ενώ από στοιχεία φαίνεται πως ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη κερδοφορία για το κεφάλαιο...». Προφανώς, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Αργυρός (ιδιοκτήτης) θέλει να ρυθμιστούν τα χρέη του προς το δημόσιο και να του δοθούν χρήματα από αναπτυξιακά προγράμματα».

Στη σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού των Σωματείων επισημαίνεται πως η τακτική του εργοστασιάρχη ήταν γνωστή στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και στο σωματείο του εργοστασίου αλλά δεν έκαναν το ελάχιστο που είχαν υποχρέωση. Να οργανώσουν δηλαδή την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και να κάνουν το πρόβλημα των Κλωστηρίων πρόβλημα της κοινωνίας της Πρέβεζας. Το Σωματείο, μάλιστα, των εργαζομένων στα Κλωστήρια, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό, καλλιεργούσε αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει». Ενώ μέλη του ΔΣ έφτασαν σε σημείο να κατηγορούν τους συνδικαλιστές του Συντονιστικού Σωματείων ότι με την αγωνιστική δράση και τακτική τους «εκνευρίζουν» τον εργοστασιάρχη και θα έχουν ευθύνες αν θα κλείσει το εργοστάσιό του - αν είναι δυνατόν!

Να σημειωθεί πως πριν κάποια χρόνια ο Αργυρός, ακολουθώντας την ίδια τακτική, είχε κάνει το ίδιο με το εργοστάσιο των Φιλιατών και όταν απέσπασε από το δημόσιο αρκετά δισ. «πανωπροίκια», προκειμένου να ...διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων, το έκλεισε, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε μία υποβαθμισμένη περιοχή. Αρκετές φορές, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο Αργυρός κάνοντας το ίδιο, απειλώντας δηλαδή να κλείσει το εργοστάσιο, φαίνεται να απέσπασε από την πολιτεία τεράστια ποσά από χρήματα του ελληνικού λαού. Τα χρήματα, βέβαια, που έπαιρνε δεν τον εμπόδιζαν καθόλου να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και να κάνει μαζικές απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ