Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απροστάτευτα τα αυτιστικά παιδιά

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον υπουργό Υγείας

Τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους, εξαιτίας της ίδιας της ασθένειας, αλλά, κυρίως, λόγω της παντελούς έλλειψης κρατικής μέριμνας, έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, Γ. Χουρμουζιάδης και Ν. Γκατζής.

Τα αυτιστικά παιδιά, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, εκτός των άλλων, έχουν μεγάλη δυσκολία στη συμπεριφορά και στις αλλαγές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις η συνεργασία τους με διάφορους γιατρούς και ιδιαίτερα με τους οδοντιάτρους. Τα παιδιά αυτά δε γίνονται δεκτά στα υπάρχοντα οδοντιατρεία, είτε κρατικά είτε ιδιωτικά. Υπάρχει ένα ιδιωτικό παιδοοδοντιατρικό κέντρο που εμφανίζεται σαν εξειδικευμένο για τον αυτισμό, το οποίο όμως ζητάει υπέρογκα ποσά, που είναι απαγορευτικά για τις περισσότερες οικογένειες, ενώ και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσων έχουν ασφάλιση, καλύπτουν μηδαμινό μέρος των εξόδων.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα, υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, είναι ότι αντί η κυβέρνηση να δημιουργήσει δημόσια οδοντιατρικά κέντρα, εξειδικευμένα στην παροχή υπηρεσιών για τα περίπου 30.000 αυτιστικά άτομα της χώρας, έχει αφήσει απροστάτευτα τόσο αυτά, όσο και τις οικογένειές τους να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από διάφορους ιδιώτες που ζητάνε υπέρογκα ποσά».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν δημόσια κέντρα για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερης συμπεριφοράς των αυτιστικών παιδιών και ερωτούν τον υπουργό Υγείας τι συγκεκριμένα μέτρα και πότε προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ