Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Η εκχώρηση στους ιδιώτες οδηγεί στη διάλυση

Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας

Σαν αναγκαία λύση, προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση, την εκχώρηση υπηρεσιών του ΙΚΑ, στον ιδιωτικό τομέα, επικαλούμενη την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σημειώνει σε ανακοίνωση η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» ΙΚΑ. Οπως υπογραμμίζεται, η επιλογή αυτή, παραπέμπει στην πολιτική διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας -συνταξιοδότησης.

Στη συνέχεια, η Παράταξη ανατρέπει το άλλοθι της κυβέρνησης, δείχνοντας πως οι αποφάσεις της, ωφελούν τους επιχειρηματίες και όχι τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους: Το τζογάρισμα δισεκατομμυρίων στο χρηματιστήριο, η ανάθεση «μελέτης» στην εταιρία «Αστικά ακίνητα» της ALPHA BANK για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, η ανάθεση σε ιδιώτη της επεξεργασίας των ασφαλιστικών περιοδικών δηλώσεων, η παραχώρηση του τηλεφωνικού ραντεβού 184 σε ιδιωτική επιχείρηση, διώχνουν, όπως τονίζεται, τους ασφαλισμένους από τις ουρές των ιατρείων του ΙΚΑ και τους στέλνουν στους επιχειρηματίες της Υγείας. Επιπλέον, όπως τονίζει η δημοσιοϋπαλληλική ενότητα, διοχετεύουν τεράστια ποσά στα διάφορα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, αναθέτουν τη μηχανογράφηση στον ιδιώτη «ειδικό», εκχωρούν τη γραμματεία και το πρωτόκολλο των συντάξεων σε ιδιώτη και συνεχίζουν και με τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.

Τέλος, επισημαίνονται οι σοβαρές ευθύνες των ηγεσιών των παρατάξεων, που βοήθησαν με τη στάση τους τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική. Ενώ προτείνεται, η ανάγκη πρωτοβουλιών από τους εργαζόμενους και η πίεση για διεκδικήσεις προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες τους (δημόσια καθολική υποχρεωτική ασφάλιση, καμία σύμβαση με ιδιώτες, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με διαφάνεια κι αξιοκρατία κ.ά.).

Σημειώνεται ότι για την ανάθεση της εκπόνησης πρωτογενούς έρευνας στην ιδιωτική εταιρία «PROJECT SOLYTIONS AE», από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ και τη διάθεση στελεχών της «για επικούρηση των υπαλλήλων του ΙΚΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η ωρίμανση των φακέλων για τη μηχανογραφική τους επεξεργασία», υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ(ΣΕ-ΙΚΑ) που τη θεωρεί παράνομη, βάσει άρθρων(103) του Συντάγματος και άρθρων (37) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δε νομιμοποιείται κανένας χωρίς να είναι υπάλληλος του ΙΚΑ, να συνεπικουρεί υπάλληλό του, στο έργο του. Το αντίθετο είναι παράνομο και την ευθύνη έχουν οι υπάλληλοι που αποδέχονται τη συνεπικουρία και όσοι την επιτρέπουν ή την επιβάλλουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τους διοικητικούς υπαλλήλους(2014-08-30 00:00:00.0)
Νέα εργαλεία περιορισμού των παροχών και των δαπανών(2013-07-11 00:00:00.0)
Προκλητική απαγόρευση(2003-09-10 00:00:00.0)
Ετσι τινάζεται το ΙΚΑ στον αέρα(2001-05-31 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η διάλυση(1999-12-23 00:00:00.0)
Ανάγκη μετώπου υγειονομικών και ασφαλισμένων(1997-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ