Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Πρωτοβουλίες απασχόλησης» σημαίνει μισή δουλιά

Συνέντευξη Τύπου για τις «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης», έδωσαν από κοινού η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου και η Τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με αφορμή εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 22 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω».

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο στις 24 Γενάρη, αλλά και της προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου να προωθήσει μια σειρά μέτρων μερικής απασχόλησης και εξαγοράς των εργαζομένων για την επέκταση των έντονα εκμεταλλευτικών «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ.

Την παρουσίαση των θέσεων έκανε ο Στέλιος Ορφανός, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας πως το μέτρο αυτό στοχεύει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην προώθηση της λεγόμενης «απασχολησιμότητας». Ουσιαστικά, όμως, αυτό που πρόκειται να γίνει είναι να ξοδευτούν πολλά δισεκατομμύρια, όχι για να αυξηθεί η απασχόληση, αλλά η πιθανότητα να βρει κάποιος δουλιά, και αυτή μισή, μέσα από τα γνωστά σεμινάρια κατάρτισης και την επιδότηση των επιχειρηματιών για να προσλάβουν προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Ορφανός, αναφέρθηκε στη μετατροπή των δήμων σε παράρτημα του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος αναθέτει στους δήμους νέο ρόλο σε βάρος των εργαζομένων, για να πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν το κράτος και η εργοδοσία για την ανατροπή των εργασιακών θέσεων.

Κλείνοντας τη συνέντευξη υπογραμμίστηκε πως η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, μαζί με το ΠΑΜΕ, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει το θέμα σιωπηλά, σε στενή επαφή με το εργατικό κίνημα του νομού, για την παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών αντιδράσεων των Ηρακλειωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ