Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
«Παράταση» των αγωνιστικών διεκδικήσεων

Σε αναντιστοιχία με την αγωνιστική διάθεση του κλάδου βρέθηκε για μια ακόμα φορά η ηγεσία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), παρά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και των διαδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πραγματοποίησαν οι οδοντίατροι την περασμένη Παρασκευή 17.1.2003.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΟΟ στην έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε με επείγουσα εγκύκλιό της στους οδοντιατρικούς συλλόγους της χώρας, την αναστολή των κινητοποιήσεων σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, σε ένδειξη καλής θέλησης για την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κ. Στεφανής για αναστολή κάποιων διατάξεων του ΠΔ 84/2001, αποφασίστηκε αντίστοιχα η αναστολή επί τριμήνου των κινητοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους οδοντιάτρους να μη θεωρήσουν τα βιβλία επίσκεψης ασθενών μέχρι τις 27.1.2003, με ευθύνη της Ομοσπονδίας, και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με το υπουργείο για την επίλυση των θεμάτων.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις διαφώνησε η «Πανεπιστημονική Οδοντιατρική Συνεργασία», η οποία έχει θέσει διαφορετικό διεκδικητικό πλαίσιο που απαντάει συνολικά στα ζητήματα της Υγείας, ενώ απορρίπτει στο σύνολό του και ζητά την άμεση απόσυρση του ΠΔ. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η «Πανεπιστημονική» πρότεινε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ