Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»
Διακόσιους σε διαθεσιμότητα έβγαλε ο Αργυρός

Στο δρόμο έχουν βρεθεί οι 200 εργαζόμενοι στα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» καθώς από τις 19 Γενάρη η διεύθυνση των κλωστηρίων τούς ανακοίνωσε, ότι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και ότι στο επόμενο τρίμηνο θα αποφασίσει για την τύχη του εργοστασίου. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οπως σημειώνουν ειδικότερα οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης: Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα διάφορα παιχνίδια του ιδιοκτήτη Αργυρού ο οποίος επικαλείται οικονομικά προβλήματα στο εργοστάσιο εξαιτίας «ζημιάς» της επιχείρησης, γεγονός που δε συμβαδίζει με το ότι υπάρχει παραγωγή, πωλούνται τα προϊόντα, ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν τους χαμηλότερους μισθούς, ενώ από στοιχεία φαίνεται ότι ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη κερδοφορία για την εργοδοσία.

Προφανώς, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θέλει να ρυθμιστούν τα χρέη του προς το δημόσιο και να του δοθούν χρήματα από τα αναπτυξιακά προγράμματα. Αλλωστε, αναφέρουν συγκεκριμένα, υπάρχει η εμπειρία και από το άλλο εργοστάσιο, του οποίου ήταν ιδιοκτήτης, αυτό των Φιλιατών, που όταν εξασφάλισε τα παραπάνω (ρύθμιση χρεών, επιδοτήσεις μέσω προγραμμάτων «ανάπτυξης»), το έκλεισε. Να σημειωθεί, ότι και το 2002 ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων στα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» απολύοντας 70 εργαζόμενους.

Καταλήγοντας οι βουλευτές επισημαίνουν, ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση αυτή είναι τεράστιες αφού με την πολιτική της (επιδοτήσεις, εργασιακές σχέσεις κ.ά.) επιτρέπει στους εργοδότες να δρουν ασύδοτα και να «παίζουν» τα διάφορα παιχνίδια τους με στόχο το κέρδος στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μπει φραγμός σε τέτοιες ενέργειες της διεύθυνσης της επιχείρησης «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ» αλλά και για να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες και να προστατευτούν τα δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ