Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Ελεύθεροι να κυκλοφορούν ως άνεργοι

Αθωώθηκαν για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, παραμένουν, όμως, καταδικασμένοι στην ανεργία οι εργάτες της ΒΙΟΜΑΓΝ. Χτες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας αθώωσε 15 εργάτες, μεταξύ τους και μέλη της διοίκησης του σωματείου, που είχαν παραπεμφθεί, μετά από μήνυση της αστυνομίας, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους το διάστημα 18 Γενάρη μέχρι τις αρχές Φλεβάρη του 2000 στα διόδια Σχηματαρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 300 εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΑΓΝ εκείνη την περίοδο έδωσαν έναν πολύμορφο αγώνα, για να μην κλείσει την επιχείρηση ο τελευταίος εργοδότης Κ. Βαρβούτης που την είχε αγοράσει πριν από 2,5 χρόνια και τη φέσωσε με 13 δισ. δραχμές, μεταξύ των οποίων και 650 εκατομμύρια δεδουλευμένα και αποζημιώσεις των εργαζομένων και τώρα άνεργων που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Οι εργαζόμενοι τότε είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με την κυβερνητική αναλγησία και κοροϊδία και όταν βγήκαν στους δρόμους η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να τους σύρει στη συνέχεια στα δικαστήρια.

Οπως σημείωσε στο «Ρ» μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Στέλιος Λιάκος, πρώην μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων: «Μπορεί να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο παραμένουμε άνεργοι και η κυβέρνηση δε μας εξασφαλίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία. Αφού επέτρεψε το κλείσιμο της επιχείρησης, επιτρέπει στον Κ. Βαρβούτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να συνεργάζεται με τη ΔΕΗ, προμηθεύοντάς τη με λιγνίτη μέσω της εταιρία του ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ