Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΔΥ
Κουβέντα να γίνεται και η δράση στην ... αναμονή

Από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
Από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
Πολύ «κακό» για το τίποτα. Η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ ασχολήθηκε προχτές Τρίτη, με μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα, αποφασίζοντας να παρέμβει με διάφορες μορφές όπως ...καταγγελίες, επιστολές, διαβήματα. Ομως, ο αγωνιστικός προσανατολισμός της δέχεται ισχυρά χτυπήματα από τη λογική της πλειοψηφίας της διοίκησης, που θεωρεί ότι η ΑΔΕΔΥ οφείλει να λέει πολλά, αλλά να κάνει λίγα, συμπορευόμενη, μεταξύ άλλων, με τους σχεδιασμούς της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Στο «διά ταύτα», η ΕΕ αποφάσισε να στηρίξει παρεμβάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα ζητήματα Παιδείας, οι οποίες, πέρα από την ενημέρωση, αφορούν στην οργάνωση παναττικής συγκέντρωσης το Φλεβάρη και «αγωνιστικής κινητοποίησης» κατά τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις 1 και 2 Μάρτη. Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ είναι γενικόλογη, για τις οικονομικές δυσκολίες που εξαναγκάζουν χιλιάδες νέους σε αποχώρηση από τις σπουδές τους, την αναβάθμιση της θέσης των εκπαιδευτικών και άλλα. Από την «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ) μπήκαν ζητήματα, όσον αφορά στη διατύπωση θέσης για το τι Παιδεία, τι σχολεία, ποιο περιεχόμενο εκπαίδευσης απαιτούνται, καθώς και για τη σχέση της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο με τις γενικότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και την ανάγκη αγωνιστικής αντίστασης.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της στη «φόρμα» αξιολόγησης που στάλθηκε τη Δευτέρα σε όλες τις Εφορίες της χώρας, προκειμένου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τη συμπληρώσουν με πληροφορίες για την απόδοσή τους. Οι σύμβουλοι της ΤΑΔΗΣΥ, που έθεσαν και το θέμα στη συνεδρίαση της Τρίτης, κατήγγειλαν την επιχείρηση φακελώματος των εργαζομένων, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει στο δημόσιο τομέα το νέο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπεται και από το αντιδραστικό πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Το ζήτημα του τρόπου καταβολής των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος - από το 2000 και ύστερα - η ΑΔΕΔΥ θα το αντιμετωπίσει με μια ακόμη κρούση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, για μια συνάντηση επί του θέματος που εκκρεμεί. Το ζήτημα των αναδρομικών πριν από το 2000 φαίνεται να μην αγγίζει αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία της διοίκησης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων, μετά και τις καταγγελίες συμβάσεων από γιατρούς και φαρμακοποιούς, τα οποία η ΑΔΕΔΥ θα δει συγκεκριμένα. Η ΑΔΕΔΥ θα καταγγείλει και τον αυθαίρετο διορισμό από τον αρμόδιο υπουργό, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της στο ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως ...εκπροσώπου της οργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κηρύξουν 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ(2006-06-08 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το έδαφος(2005-07-14 00:00:00.0)
Αταλάντευτα ενάντια στο κεφάλαιο και στους υποτελείς του(2004-11-27 00:00:00.0)
Συναίνεση, εκφυλισμός και νοθεία(2004-11-24 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία στο Δημόσιο(2003-11-20 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο(2003-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ