Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Απεργία για προσλήψεις

Ζητούν να μην εκχωρηθούν τομείς σε ιδιωτικές εταιρίες

Με 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) την Παρασκευή 31.1.2003 και συγκέντρωση έξω από το Περιφερειακό Κατάστημα Αθηνών (Νικηφόρου) στις 10 πμ, απαντούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ στην πολιτική απαξίωσης του Ιδρύματος και των υπαλλήλων του από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εμμένουν στο αίτημα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων (3.500) και της ανάγκης να πάψει η κυβέρνηση να το χρησιμοποιεί, μαζί μάλιστα με την ανεπαρκή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, για να ολοκληρώσει με την πολιτική της ό,τι έχει απομείνει από δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση.

Εκδηλη η αγανάκτηση των εργαζομένων, γιατί από τη μία αναγκάζονται να δουλεύουν με ελλείψεις προσωπικού, μέχρι και 45% (στο Περιφερειακό της Αθήνας) - ένας υπάλληλος να έχει μπροστά του μέχρι και 2.000 φακέλους για να βγάλει τις συντάξεις μεταλλεργατών - κι από την άλλη να εμπαίζονται με «τις λύσεις» των αρμοδίων. Την εισχώρηση δηλαδή ιδιωτικών εταιριών που θα λύσουν το πρόβλημα ως «από μηχανής θεός». «Λύση» χωρίς αποτέλεσμα που έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, που επιφορτίζονται και με την εκπαίδευση των κακοπληρωμένων υπαλλήλων των κερδοσκόπων και θεωρούνται και τεμπέληδες, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.

Πάντως, η κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορους τρόπους να «κατασιγάσει» την αγανάκτηση των υπαλλήλων. Ετσι προχτές επιχείρησε να δείξει καλή θέληση, πλην όμως εκείνο που προέκυψε ήταν η παραμονή της ιδιωτικής εταιρίας στο Περιφερειακό του ΙΚΑ Αθηνών, στην καρδιά της απονομής των συντάξεων. Επιπλέον, για να πετύχει τη διαίρεση, υπόσχεται κάλυψη θέσεων σε υποκαταστήματα.

Οπως τόνισε στο «Ρ» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γ. Ιωάννου, «οι εργαζόμενοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καλούν σε συμπαράσταση και κοινό αγώνα ασφαλισμένους και συνταξιούχους, γιατί το ΙΚΑ είναι υπόθεση όλων. Κοινός, λοιπόν, πρέπει να είναι και ο αγώνας για την προάσπιση των κεκτημένων και της επέκτασής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ